Sungur'un çocuklarından cemaate yalanlama

Said Nursi'nin talebesi Mustafa Sungur'un çocukları, babalarının "'Üstad'ın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" türünden bir açıklaması olmadığını belirterek cemaatin medya organını yalanlayan bir açıklama yaptı.

Sungur'un çocuklarından cemaate yalanlama
Sungur'un çocuklarından cemaate yalanlama
GİRİŞ 29.03.2014 15:33 GÜNCELLEME 29.03.2014 16:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden merhum Mustafa Sungur'un çocukları, babalarının "Üstad'ın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" yönünde bir sözü olmadığını belirterek, "Babamız her ehl-i iman cemaati gibi Gülen grubunu da Risale-i Nur ile muhafazaya çalışırdı. Ta ki nurları 'sadeleştirme' adı altında yaptıkları o azim cinayete kadar. O zaman babamız sadeleştirme ile ilgili olarak şunu dedi: Bu olay beni çok yıprattı. Değil şimdi, ta kıyamete kadar buna sebep olanları affetmeyeceğiz. Ben kalben bağımı kesiyorum" ifadesini kullandılar.

Merhum Mustafa Sungur'un çocukları Ahmet, Şerife, Nurullah, Cihan Nur ve Saide Nur Sungur ortak bir açıklama yaparak, son günlerde bazı yayın organlarında babaları hakkında yalan, yanlış haberler yer aldığını belirterek, bu haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Babalarının "Üstad'ın hizmetinin devamı Gülen cemaatidir" dediğine dair haberlerin bazı medya organlarında neşredildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bunun aslı olmadığını açıkça belirtmek isteriz. Üstad'ın devamı Risale-i Nur'dur ve onun mutlak varisleridir ve aynı zamanda onların yolundan aynen gidenlerdir. Babamız her zaman Üstad'ın talebeleriyle birlikte hareket ederdi. Bugün olsaydı yine ağabeylerle hareket edecekti.

Babamız her ehl-i iman cemaati gibi Gülen grubunu da Risale-i Nur ile muhafazaya çalışırdı. Ta ki nurları 'sadeleştirme' adı altında yaptıkları o azim cinayete kadar. O zaman babamız sadeleştirme ile ilgili olarak şunu dedi: Bu olay beni çok yıprattı. Değil şimdi, ta kıyamete kadar buna sebep olanları affetmeyeceğiz. Ben kalben bağımı kesiyorum."

"BABAMIZ BAŞBAKANIMIZI ÇOK SEVERDİ" 

Biz şahidiz ki babamız başbakanımızı çok severdi ve bu hükümet için 'azamul hayır' derdi. Başbakanımızın da babamızın cenazesine bizzat iştiraki bizi çok minnettar etmiştir. Kendilerine Allah'tan uzun ve hayırlı ömürler ve muvaffakiyetler temenni ederiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... ne kadar rahat yalan haber yapabiliyorlar, yeter ki hükümet karşıtı olsun mantığındalar. böyle bir mantığın dinimizde yeri yoktur.
    Cevapla
  • metin yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayret vallahi. İnsanlar yaratılmadan evvel, Cinlerden tâ günümüze kadar okumadığım tarih, millet, mezhep, din, devlet hemen hemen kalmadı fakat bu kadar yalan uydurun, bu kadar davalarını palavra üzerine bina eden milel ve nihele rastlamadım desem doğrudur. Bir de adamlar kendilerini müslüman gösteriyorlar, halbuki, İman her şey ile yanyana olabilir ancak, ihanet ve yalanla asla yanyana olamaz.
    Cevapla
  • ademeliyatkın 10 yıl önce Şikayet Et
    fatsalı . ben bu konuda çok rahatım sorunu kökten çözdüm fethullahın bütün kanallarını sildim
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    STV'nin ibretlik dizileri. sırlar dünyası,büyük buluşma, küçük kıyamet, Ve insan aldandı. Bu ve hatırlayamadığım STV dizileri insanlar ibret alsınlar ki bir daha yapmasınlar diye çekilip çekilip ekranlarda gösterildi. Bu yalan habere bakılırsa ibret almaları gereken bizatihi kendileri olduğu anlaşılıyor. Tabii bunlara hedefe ulaşmak için her yol mübah olduğu için ibret almalarına gerek olur mu?
    Cevapla
  • yorumcuu 10 yıl önce Şikayet Et
    CEMAATİN YALANLARI MİLLETİ KORKUTTU VEMİLLETİN ZEKATLARININ YENİLDİĞİ DÜŞÜNCESİNİ OLUŞTURDU . ZAKAT ve FİTRELERİMİZ acaba nerelere peşkeş çekildi artık CEMAATE ve F.GÜLENE GÜVENEMEM çünkü bu kadar çok YALAN SÖYLEYENİN imanından da şüphe duyarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?