Kar geri döndü, uçak seferleri iptal

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Fırtına ve yağış dolayısıyla Trabzon Havalimanı'ndan yapılması planlanan uçak seferleri gerçekleştirilemedi

Kar geri döndü, uçak seferleri iptal
Kar geri döndü, uçak seferleri iptal
GİRİŞ 29.03.2014 22:46 GÜNCELLEME 29.03.2014 23:11

Trabzon'da şehir merkezinin yüksek kesimlerinin yanı sıra Çaykara, Şalpazarı, Tonya ve Düzköy ilçelerinde bir süre önce başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. İlçelerin yüksek kesimlerinde kar yer yer 15 santimetreye ulaştı.

Rize'de kent merkezinin yüksek kesimleri ile İkizdere, Kalkandere, Çamlıhemşin ve Pazar ilçesinde kar yağışı sürüyor.

Çamlıhemşin'e bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kar 25 santimetreyi buldu.

Gümüşhane'nin bazı ilçelerinin yüksek kesimleri ile Zigana Dağı'nda da kar yağışı devam ediyor. Zigana Dağı'nda kar 10 santimetreye ulaştı.

Artvin ve Bayburt'ta da kar yağışı yüksek kesimlerde devam ediyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliklerine bağlı ekipler, söz konusu yerlerde köy yollarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hava ulaşımına fırtına engeli

Bu arada, yörede akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına ve yağış dolayısıyla Trabzon Havalimanı'ndan yapılması planlanan uçak seferleri gerçekleştirilemiyor.

Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul, Ankara ve İzmir'e karşılıklı yapılması planlanan seferler, fırtına ve yağış nedeniyle yapılamadı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, Ardahan-Posof karayolu ile Ardahan-Şavşat karayolunda kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkinde tipi ve sis nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğü, Ardahan-Şavşat karayolunun yüksek kesimlerinde de buzlanmanın etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, her iki yolu kullanacak olan sürücülerin tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar