Doğu'da kar yolları kapadı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı hayatı olmsuz yönde etkiliyor. Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Doğu'da kar yolları kapadı
Doğu'da kar yolları kapadı
GİRİŞ 30.03.2014 10:38 GÜNCELLEME 30.03.2014 10:38

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi etkisine giren bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 3 derece kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Iğdır 2 ve sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Ağrı ve Erzincan'da 2 tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları kayak merkezleri Palandöken'de 60, Konaklı'da 80 ve Cıbıltepe'de 10, Erzurum'da 11, Kars'ta 5, Ağrı'da 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağını belirterek, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.

Yetkililer, akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesine bağlı olarak buzlanma ve don olaylarının görülebileceğini kaydederek, vatandaşları uyardı.

Öte yandan, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolları tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor