Gülerce'ye göre cemaatin 4 büyük yanlışı

Gülen camiasının önemli isimlerinden Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce yerel seçimler sonrası konuştu. Gülerce, seçim öncesi süreçte cemaat 4 önemli yanlışını itiraf etti.

Gülerce'ye göre cemaatin 4 büyük yanlışı
Gülerce'ye göre cemaatin 4 büyük yanlışı
GİRİŞ 31.03.2014 14:55 GÜNCELLEME 31.03.2014 14:55
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Gazeteci Hadi Özışık'a konuşan Gülerce'nin cemaatle ilgili çarpıcı itirafları şöyleydi;

"1- Hizmet baştan beri yanlış yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na savaş açtı. Gezi'den itibaren Başbakan'a hakaret etmeye başladılar.

2- Üslubumuzu kaybettik. Namus bildiğimiz üslubumuz. Biz bunu bıraktık hükümetle savaşa girdik, diyaloğu bıraktık çatışmacı dil kullandık.

3- Siyasallaştık. CHP için kapı kapı dolaşıp oy istedik.

4- Hizmet hep çoğunlukla hareket etti. Hep öyle yoluna devam etti. İlk defa çoğunluğun karşısına çıktı ve kaybetti. Orjinalini kaybetti, yara aldı."

Gülerce, Cemaat-İktidar kavgasında, inananların kullanıldığı görüşünü de savunurken 'Hizmet'e gönül vermiş insanların bu hisse kapıldığını belirtti.

Gülerce, 30 Mart'ta AK Parti'nin elde ettiği başarıya rağmen, yanlışta ısrarın sürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: "Bu yanlış Hizmet'i temsil vasfı olmayan kişiler tarafından yapılıyor. İnsanların tanıdığı bildiği Hizmet bu değil. Hizmet yara aldı. Hizmet'i tanınmaz hale getirdiler. İnsanların güveni sarsıldı. Hoşgörü vardı bizde, diyalog vardı bizde, insanların gönlüne girmeyi istiyorduk. Biz ne yaptık peki? Kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedik."

Gülerce bundan sonrası için de 'Cemaat ayarlarına dönmeli' ifadesini kullandı.

YORUMLAR 55
  • sms 9 yıl önce Şikayet Et
    İftiracılar.... Ey tayyip ve partisine gönül vermiş kardeşlerim. Artık kendinize gelin, kendinizi bir silkeleyin. 3 ay öncesine kadar bende sizin gibi uyuyordum. Ama çok şükür artık uyandım. Bu tayyib kendi koltuğu ve çocuğu için bu ülkeyi satacak kadar gözleri kin bürünmüş. Her konuştuğu iftira, yalan, karalama, ayrıştırma ve nefretten ibaret. Dün canım, ciğerim, kahraman dedikleri bir topluluğa, kendi hırsızlığının arkasında durmadı diye bugün hain, terör ilan ediyor. bugün onlara bu zulmü yaparken yarın sıra sana da gelmeyeceği ne malum. Zulmün yanında sessiz kalan şeytanlardan olmayın.
    Cevapla
  • yüksel bölükbaşı 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜNAHSIZ KUL VAR MI? GÜZEL BAK GÜZEL GÖR. HERKES DERS ALMALI.. tarihin birinde, recm cezasına çarptırılan bir şahsa karşı, içi öfke dolu kalabalığa; allah dostu bir zat: ''içinizden hiç günah işlemeyen ilk taşı atsın'' deyince kalabalık vicdanıyla hesaplaşır ve geri döner. tenkitlerimiz islami ( insani )olmalı. düşman mı arıyoruz? (nefsimiz, şeytan ve düşmanlığın kendisi) güzel düşünen güzel görür. güzel gören iki dünyada da huzur bulur. affedilmek isteyen affetmeli. hz. ali savaşta yüzüne tüküreni affetti. zarar mı etti. iyi niyet dünyada da ahirette de kazandırır. yarab şahit ol. tüm kullaqrına hakkımı helal ediyorum.
    Cevapla
  • Devlet-i Ali Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin fabrika ayarlarına geri dönmeniz yeterli deil. format bile atılsanız yine kar etmezsiniz....
    Cevapla
  • Dogruyadogru 9 yıl önce Şikayet Et
    seçimden önce uyarmıştım. Seçimden 1 ay önce gülerceye bir sayfalık mail gönderdim. Durumun ne olduğu ile ilgiliydi. Benim kendisine yazdığım gerçeklerden bir kaçını kendisi paylaşmış. Geç de olsa yeni yeni anlıyor.
    Cevapla
  • Ümit ÜNAL 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞ İŞTEN GEÇTİ. Azıcık onurunuz kaldıysa tövbe eder ve tüm kurumlarınızı fesih ederek İslam Aleminden özür ile helallik dilersiniz. Ama ders aldığınızı sanmıyorum... Fakat ne yaparsanız yapın islam tarihine kara ve utanç lekesi olarak geçtiniz. Zaten önemi de kalmadı çünkü bit-ti-niz....... Elhamdülillah...............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!