50 yıllık emektarıyla iş yapıyor

Elazığ Keban'da 60 yıldır terzihane işleyen 77 yaşındaki Mahmut Duman, yaşı ilerlemesine rağmen mesleğini sürdürmeye devam ediyor.

50 yıllık emektarıyla iş yapıyor
50 yıllık emektarıyla iş yapıyor
GİRİŞ 01.04.2014 10:32 GÜNCELLEME 01.04.2014 10:32

Elazığ'ın Keban ilçesinde 77 yaşındaki 3'ü öğretmen 6 çocuk babası Mahmut Duman, 60 yıldır aynı iş yerinde 50 yıllık dikiş makinesiyle terzilik yapıyor.

Keban'da 60 yıldır terzihane işleyen 77 yaşındaki Mahmut Duman, yaşı ilerlemesine rağmen mesleğini sürdürmeye devam ediyor. Kendisinin 60 yıldır aynı yerde terzilik yaptığını aktaran Terzi Duman, ilk makinesi bozulduktan sonra 1960 yılında aldığı ikinci makinesiyle çalışıyor. Duman, “1954 yılında Keban'a geldim ve terzi dükkanımı açtım. Daha öncesinde bir terzinin yanında kalfa olarak çalışıyordum. 60 yıldır usta olarak terzihanemi işletiyorum. Şu anda 1960 yılında aldığım makine ile çalışıyorum. Daha önce bir tane daha vardı o eskiyip çalışmayınca bunu aldım. Çok şükür bir ekmek parası kazanabiliyoruz” dedi.

6 çocuğundan 3'ünün öğretmen olduğunu anlatan Duman, gençlere öğütlerde bulunarak, ”Hiç kimse boş durmasın çalışsın, bir iş tutsun. Herkes kendi gücüne göre bir şeyler yapsın. Boş oturmanın bir faydası yok. Benim 6 çocuğum var 3'ü kız, 3'ü erkek. 2 oğlum ile 1 kızım öğretmen. Yanımda bir kızım var onunla yaşıyorum. Yaşlandım ama elimden geldiği kadar mesleğime devam edeceğim. İnşallah herkese örnek olurum” şeklinde konuştu.

Terzihanesinde kullandığı 50 yıllık dikiş makinesi ve bir o kadar eski olan ütüsüyle dikkati çeken terzi Mahmut Duman, pantolon, ceket ve gömlek diktiğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye