Kıymet teyze yeşil alan için 40 Yasin okudu

Edirne'de imar izni verilen yeşil alanı kazmak için gelen kepçenin önüne oturarak eylem yapan Kıymet Peker, komşularıyla birlikte alanın, yeşil alan olarak kalmasını istiyor.

Kıymet teyze yeşil alan için 40 Yasin okudu
Kıymet teyze yeşil alan için 40 Yasin okudu
GİRİŞ 02.04.2014 09:27 GÜNCELLEME 02.04.2014 09:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edirne'de I. Murat Mahallesi'nde yeşil alana giren iş makinelerinin önüne oturarak yıkıma izin vermeyen Kıymet Peker, yeşil alan için 40 Yasin adadığını söyledi.

Eşinin vefat etmesinin ardından kızı, damadı ve 2 torunu ile birlikte yaşayan Kıymet Peker, 1. Murat Caddesi'nde yeşil alan mücadelesini sürdürüyor. İmar izni verilen yeşil alanı kazmak için gelen kepçenin önüne oturarak eylem yapan Kıymet Peker, komşularıyla birlikte alanın, yeşil alan olarak kalmasını istiyor.

Kepçenin önüne oturarak yıkıma izin vermeyen Peker, "Bu ufacık yeşil alanın daha iyi olmasını istiyorum. Bütün evlatlar için istiyorum, gelen geçen yaşlımız, gencimiz, otursun dinlensin. Biz de oturalım seyredelim. İşte karşıda Trakya Birlik, otel, benzinlik ve evler. Orta yerimiz bir apartman boşluğu gibi kalmış durumda. Bu alana güzel bir çocuk bahçesi istiyorum, güzel bir büfesi olsun, çalışanı olsun, orta yerine bir havuz yapabilirseler yapsınlar. Salıncaktı şuydu buydu tekrar konulsun. Vardı, söküp attılar. Doğma büyüme Edirneliyim, daha iyi olsun Edirne'miz, daha iyi olmasını isterim. Yeni seçilen belediye başkanımız bana söz verdi 'hiçbir park kapanmayacak' dedi. Bütün gün evde oturuyorum, hepinize dua ediyorum, polisimiz, askerimiz, evlatlarımız ve torunlarımıza dua ediyorum. Yeğenlerim var 2 tane polis olarak görev yapıyorlar, çocuklarımız torunlarımız okuyor, Allah hepsine elem, keder vermesin. Ben de onlar için bütün gün duadayım. Hatta ben buraya 40 Yasin adadım kapanmaması için. Aşağıdaki komşular, dedi ki, ‘inşallah teyze kurulsun aşağının düzeni yapacağız helvayı dağıtacağız herkese' dediler" şeklinde konuştu.

Kıymet Peker, yeşil alan için komşuları ile mücadelesini sürdürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    yeşil alanı yasin değil eylem kurtardı. kıymet teyze kepçenin önüne oturmasaydı tüm türkiye yasin okusaydı bile o yeşil alan çoktan yok olmuştu siz basınında haberi dahi olmazdı,zaten olsada birşey yapmazdınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!