Emre Uslu hakkında şok iddianame

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Emre Uslu hakkında şok iddianame
Emre Uslu hakkında şok iddianame
GİRİŞ 03.04.2014 12:28 GÜNCELLEME 03.04.2014 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müşteki olduğu 3 sayfalık iddianamede, şüpheli Emre Uslu'nun Taraf Gazetesi'nin 21 Kasım 2013 tarihli nüshasının 13. sayfasında "Toptan kapatın" başlıklı köşe yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

DERSHANELERİN KAPATILMASI MESELESİ

Şikayete konu yazının yazıldığı tarihte Türkiye'nin gündeminde 'dersanelerin kapatılması' meselesinin yer aldığı ifade edilen iddianamede, Başbakan Erdoğan ve yönetimindeki hükümetin bu konudaki tavrına karşı, Emre Uslu'nun ve içinde bulunduğu grubun şiddetle karşı durduğu ve sürekli olarak Başbakan Erdoğan'ı hedef alan siyasi nitelikte yazılar yazdığı ifade edildi. İddianamede, şikayet konusu yazının bir bütün olarak değerlendirildiğinde, yazıda açıkça Başbakan Erdoğan'ın hedeflendiği ve itham edildiğinin anlaşıldığı vurgulandı. İddianamede,"....... kelimesini Başbakan Erdoğan'ı açıkça belirtmek ve ima etmek amacıyla kullanmadığını, yazının baştan sona bir eğitim sistemi eleştirisi olduğunu, Başbakan Erdoğan ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını beyan etmişse de, belirtilen yazının yazıldığı tarih ve konjöktür göz önüne alındığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınarak yazıldığına iliştin tereddüt bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Söz konusu yazı ile basın hürriyeti, ifade ve düşünce özgürlüğü, eleştiride bulunma hakkı sınırlarının aşıldığı belirten savcılık, Uslu'nun bu yazısı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hakaret ettiğini belirtti. Uslu hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret" suçlamasıyla 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    dersaneler yemlik olarak kullanılıyordu.. Türkiyeden müslüman evlatlarını devşirip, imanı bozulmuş olarak amerikaya hizmet ettirmek için bu sistemi kurdular. Hizmet hareketinin manası bu. İslam ümmetine ve vatanımıza hizmet değil onların amacı. beyinler yıkamış çocuklar gençler arıyordu amerika, DEVŞİRME AMERİKALI yani. Sonra o çocuklar vatanlarına dönünce amerikanın çıkarları doğrultusunda hizmet edecekti, tabii ki amerikaya. Tıpkı osmanlının bilim teknoloji ile tanışsınlar modern eğitim alsınlar diye avrupaya gönderdiği gençlerin mason ve imansız olarak dönüp avrupaya hizmet etmeleri gibi. Sonunda da osmanlıyı yıktılar. BU GERÇEKLERİ GÖRÜN ARTIK
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 10 yıl önce Şikayet Et
    ..emrullah uslu. ..bu kişi için söylenecek çok şey var amma..., sadece Sayın Başbakana hakaretten değil, bütün bir Türk Milletine hakaretten, attığı ve yazdığı yalan twitler ve yazılarla halkı kutuplaştırma ve seçilmiş hükümete karşı ayaklanmaya teşvik etmekten tutunda casusuluk suçlarına kadar birçok cürümden yargılanması gerekiyor bu kişinin,ayrıca Mehmet Baransu yla birlikte verdikleri akla ziyan fikirlerle koca bir cemaatin köküne kibret suyu döktükleri içinde ayrıca hesaba çekilmeli
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    TOP SAKAL ENFLASYONU ,. Arkadaş bu top sakallıların hepsi mi itici olur !
    Cevapla
  • pusula 10 yıl önce Şikayet Et
    bu hainin kacmasina devlet musade etmeyecekti. simdi daha gelmez, anavatanina gider ordanda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!