Suriyeli Türkmenlerden vefa örneği

Suriye lideri Beşar Esed'in kuzeninin öldürüldüğü çatışmada görev aldığı için başına ödül koyduğu ve geçtiğimiz hafta girdiği çatışmada vurularak öldürülen Giresunlu Selami Aynur'u Suriyeli Türkmenler unutmadı.

Suriyeli Türkmenlerden vefa örneği
Suriyeli Türkmenlerden vefa örneği
GİRİŞ 04.04.2014 11:46 GÜNCELLEME 04.04.2014 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan ve Suriye ordusundan ayrılan General Fayez El Amro, Esad rejimine karşı savaşmak için bir süre önce Suriye'ye giden ve 10 gün önce girdiği çatışmada hayatını kaybeden Giresunlu Selami Aynur'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Suriye Türkmenleri Meclis Başkan Yardımcısı Heysem Mulla Ali, Meclis Genel Sekreteri Nidal Arap ve Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizcı ile Giresun'a gelen Fayez El Amro, Keşap ilçesine bağlı Gönüllü köyünde baba Mustafa Aynur'u evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. Heyeti kapıda karşılayan baba Mustafa Aynur ve akrabaları, çatışmada ölen Selami Aynur'un ölümü hakkında bilgi aldı.

SELAMİ REİS

Selami Aynur'u yakından tanıdığını söyleyen Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizcı, şöyle konuştu: “Kendisiyle görüşüyordum, bizim bölgemiz olan Halep'teydi. Kısa süre içerisinde herkesin sevgisini kazanmıştı herkes ondan çok memnundu. Onunla buluşacaktık ama bir arkadaşı kaçırıldı. Onu çıkarmaya gidecektik. Ben Antep'ten gelecektim o da Halep'ten gelerek orta bir yerde buluşacaktık. Ama o arkadaşlarına sözü olduğu için çalışmaktan dolayı başka arkadaşını gönderdi. Yarın gelecek dediler. Akşamleyin dediler ki başınız sağolsun rahmetli oldu, şehit oldu dediler. Çok şaşırdık. Çünkü çok başarılı biriydi.”

Türkmen heyet, Selami Aynur'un mezarına karanfil bıraktı sonra dua etti.

Öte yandan Suriye ordusundan ayrılarak Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan Fayez El Amro, Suriye'de bulunan yakınlarının hayatlarının tehlikeye girebileceği düşüncesiyle basına demeç vermek istemediğini belirtti. Selami Aynur'un babası Mustafa Aynur da basına bir açıklama yapmadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • saaman saaman 10 yıl önce Şikayet Et
    turkler . her nedere olurlarsa olsunlar kanlarinda basa karisiklilik yoksa ASLA dier turklere karsi eylem yapmayi birak laf bile soylemezler, Turkiyenin yardimlarini ne Irak'taki turkler unuttu ne Suriyeliler unutur ne de biz Bulgaristanli turkler unutuuk Turkiyenin yardimlarini UNUTMAYIZ DA Turkiye SON KALE ,bu kalenin dustugunu gormekten ise bin kere olmeyi tercih ederim , haaa bazen Turkiye oyle boyle diye deriz aramizda ama sevmedigimizden DEIL gormek istedigimiz gucte kudrette olmadigindandir bu sitem , ic kavgalarla deil disardaki etkisi gucu ekonimisi basarisi ile anilan bir Turkiye gormek arzumuz , TURM TURK KARDESLERIME SEVGILERLE birgun hepimi bir devlet cercevesinde yasamak dileyiyle kalin salicakla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı