Suriyeli Türkmenler onu unutmadı

Suriye lideri Beşar Esed'in kuzeninin öldürüldüğü çatışmada görev aldığı için başına ödül koyduğu ve geçtiğimiz hafta girdiği çatışmada vurularak öldürülen Giresunlu Selami Aynur'u Suriyeli Türkmenler unutmadı.

Suriyeli Türkmenler onu unutmadı
Suriyeli Türkmenler onu unutmadı
GİRİŞ 04.04.2014 13:50 GÜNCELLEME 04.04.2014 13:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan ve Suriye ordusundan ayrılan General Fayez El Amro, Esed rejimine karşı savaşmak için bir süre önce Suriye'ye giden ve 10 gün önce girdiği çatışmada hayatını kaybeden Giresunlu Selami Aynur'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Esed rejimine karşı savaşmak için bir süre önce Suriye'ye giden Giresunlu Selami Aynur, geçen hafta pazartesi günü girdiği çatışmada vurularak öldürüldü. Suriyeli Türkmenler'le birlikte hareket eden Aynur'un, Esad'ın bir kuzeninin öldürüldüğü çatışmada görev aldığı, Esed'ın da çatışmanın ardından muhalif grupta yer alanların öldürülmesi için para ödülü koyduğu öğrenildi. Başına ödül konulan Aynur'un, Esed kuvvetlerine bağlı bir keskin nişancı tarafından vurulduğu kaydedildi.

SELAMİ REİS

Selami Aynur'u yakından tanıdığını söyleyen Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizcı, şöyle konuştu: “Kendisiyle görüşüyordum, bizim bölgemiz olan Halep'teydi. Kısa süre içerisinde herkesin sevgisini kazanmıştı herkes ondan çok memnundu. Onunla buluşacaktık ama bir arkadaşı kaçırıldı.Onu çıkarmaya gidecektik. Ben Antep'ten gelecektim o da Halep'ten gelerek orta bir yerde buluşacaktık. Ama o arkadaşlarına sözü olduğu için çalışmaktan dolayı başka arkadaşını gönderdi. Yarın gelecek dediler. Akşamleyin dediler ki başınız sağolsun rahmetli oldu, şehit oldu dediler. Çok şaşırdık. Çünkü çok başarılı biriydi.”

“ŞARAPNEL PARÇASI MI KESKİN NİŞANCI MI?”

Selami Aynur'un ailesi, nasıl öldürüldüğü konusunda değişik söylentiler olduğunu belirterek "Top bombasından çıkan şarapnel parçası denildiğini, net bilgi almak istediklerini, gelen otopsi raporunda ayrıntılı bir bilgi olmadığını" söyledi.

Tarık Sulo Cevizcı ise, keskin nişancı tarafından öldürüldüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben zaten Kilis'te cenazeyi getirenler arasındaydım. Olay günü Selami hedef almış hedef alırken parmağının üzerinden kalbinin üzerine gelmiş. Hedef aldığı yerden hedef oluyor. Sizin evladınız olduğu kadar bizim Suriyeli Türkmenler içinde bir evlat niteliğindedir. Allah sizden razı olsun böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için. Selami artık bizim kalbimizde.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    EFENDİMİZ ( SAV ) İN DİNİ İSLAM İÇİN ÇARPIŞAN BU KARDEŞİMİZ ALLAH YOLUNDA ŞEHİTTİR... nur içinde yatsın ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar