Mavi Marmara şehitleri adına 100 tonluk gıda yardımı

İHH Çorum Temsilciği ile MÜSİAD Çorum Şubesi tarafından toplanan 100 tonluk gıda malzemesi, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden 4 kişinin adını taşıyan tırlarla, Suriye'ye uğurlandı.

Mavi Marmara şehitleri adına 100 tonluk gıda yardımı
Mavi Marmara şehitleri adına 100 tonluk gıda yardımı
GİRİŞ 06.04.2014 14:15 GÜNCELLEME 06.04.2014 14:15

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilciği ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi tarafından toplanan 100 tonluk gıda malzemesi, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden 4 kişinin adını taşıyan tırlarla Suriye'ye uğurlandı.

İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Eşref Hoca Caddesi üzerindeki vakıf merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İHH olarak Çorum'dan bugüne kadar 15 insani yardım tırı gönderdiklerini belirterek, yardımların, Suriye'nin iç bölgelerindeki mağdur halka ulaştırıldığını söyledi.

Çorum İHH olarak Suriye'deki iç savaşın başlamasından itibaren hayırsever Çorumluların yardımlarını Suriye'ye ulaştırdıklarını ifade eden Özkabakçı, şöyle konuştu:

"Bazen bizzat Suriye tarafına geçerek dağıtımlara refakat ediyoruz. Şu ana kadar Suriye'ye Çorum İHH olarak 11 insani yardım tırı ulaştırdık, birazdan uğurlayacağımız 4 tırla bu sayı 15'e çıktı. Hedefimiz, içinde bulunduğumuz 2014 yılı içerisinde Mavi Marmara şehitleri adına Suriye'ye 9 insani yardım tırı uğurlamak. Her yardım tırı bir şehidimizin adını taşısın istiyoruz. Bugün de 4 yardım tırını, Mavi Marmara'da şehit olan Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım ve Fahri Yaldız yardım tırı adıyla yola çıkarıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de diğer Mavi Marmara şehitlerimizin adıyla Suriye'ye birer insani yardım tırı çıkaracağız."

Yardımların, MÜSİAD Çorum Şubesi üyelerinin desteğiyle toplandığını dile getiren Özkabakçı, "Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yardım tırlarında 50 ton makarna ve 50 ton un bulunuyor. İnsani yardım tırlarımızın 2'si İHH Reyhanlı Ofisi aracılığı ile 2'si de İHH Kilis Ofisi aracılığı ile Suriye'nin iç bölgelerine ulaştırılacak" diye konuştu.

Özkabakçı'nın konuşmasının ardından yardım malzemesi yüklü tırlar, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor