Hatipoğlu'ndan Cemaat liderlerine tavsiyeler

İstanbul'da verdiği bir sohbette konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Cemaat liderlerine tavsiyelerde bulundu.

Hatipoğlu'ndan Cemaat liderlerine tavsiyeler
Hatipoğlu'ndan Cemaat liderlerine tavsiyeler
GİRİŞ 07.04.2014 14:08 GÜNCELLEME 07.04.2014 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sohbetleri" programında konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, cemaat liderlerine tavsiyelerde bulunarak "Ey büyüklerimiz, ey başımızın taçları; lütfen cemaatlerinize hiçbir şey olmadığınızı hatırlatın" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her ay farklı bir dernekte düzenlenen "Gönül Sohbetleri" programı, bu ay Giresun Yenice Derneği'nde gerçekleştirildi.

Programa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Esenler Belediyesi eski Meclis Başkan Vekili Birol Hacıoğlu, Meclis Üyesi Temel Gödek, Dernek Başkanı Yücel Ayaşlı ve çok sayıda Giresunlu katıldı. Program, İSTOÇ Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SAMİMİYET EKSİK

Kendisine has üslubuyla sohbet veren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, kıyamet gününde kimsenin kimseye faydası olmayacağını belirterek, "Allah'a salim kalple gelen hariç. Allah'tan başkasına yönelmemiş, derdi Allah olan bir kalple gelen hariç, o gün ne bir dost ne bir arkadaş fayda sağlamayacak" dedi. Bugün Müslümanların en büyük eksikliklerinin salim bir kalp olduğunu söyleyen Nihat Hatipoğlu özetle şunları söyledi: " Önemli olan; Allah'ın razı olduğu, Allah'tan razı olmak. Şimdi Allah'tan razı olmak kimin haddine, 'ben Allah'tan razıyım' diyince razı mı olunuyor? Allah'tan razı olmak O'nun hükmüne uymak, boyun eğmektir. O ne söylüyorsa aynen kabul etmektir. İnsanın kendi, düşüncüleri, zevkleri Allah'a karşı olmamalıdır. Allah'tan razı olmak budur. Bir de Allah'ın kendilerinden razı oldukları vardır. Bu çok zor bir şeydir. Allah'ın razı olduğu çok az insan vardır. İbadetimiz var, Haccımız var, Umremiz var ama samimiyetimiz yok. O Nebi'nin ahlakı, O'nun yumuşaklığı ve samimiyeti bizde eksik".

CEMAAT LİDERLERİNE TAVSİYELER

Cemaat liderlerine tavsiyelerde bulunan Hatipoğlu, "Ey büyüklerimiz, ey başımızın taçları; lütfen cemaatlerinize hiçbir şey olmadığınızı hatırlatın. Uçmadığınızı söyleyin. Her söylediğinizin tenkit edilebileceğini söyleyin. Kabir aleminde hiçbir müridinizin azaptan savuşturamayacağınızı söyleyin. İnsanı ancak ameli ve ihlası kurtarabilir. Allah aşkına insanları cemaatinize değil; Allah'a ve Resulullah'a çağırın. Nisan ayı kutlu doğumu kutlayacağımız ay. Hepimizin yanılma ihtimali var. Ancak yanılmaz tek mürşit Muhammed Mustafa'dır (sav). O salimdir. En fırtınalı havalarda bile sığınılacak bir limandır. Peygamber efendimiz (sav), "Bozguna uğramış askerlerin karargâhıyım" diyor. Bozguna uğradığımızda gideceğimiz karargâh O'dur. O'nun hidayeti ile hidayet bulmak bu işin tek çıkar ve çıkış yoludur. Allah bizi salim bir imana dönmeyi nasip etsin. Cemaat liderlerin bunları söylemesi gerekir ve bu konuda hepimiz vebal sahibiyiz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • Mirza CANAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Malesef Hocam Sizde kendi inandırılıcığınızı sorgulayın. Bir defada herhangi bir ücret almadan anlatın Hz. Peygamberi. (s.a.v). Bu yorumum yazılır mı bilmem: Maksadım size hakaret falan da değil ama siz hiç bir ücret istemeden Allahın Yoluna davet eden insanları eleştirdiğiniz bir programa bile binlerce lira ücret alıp çıkarken nasıl bir samimiyet testine tabi olduğunuzu unutmayınız..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz