Sinop'ta nükleer karşıtı eylem

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, düzenledikleri eylemle nükleer santrale karşı olduklarını söyledi.

Sinop'ta nükleer karşıtı eylem
Sinop'ta nükleer karşıtı eylem
GİRİŞ 07.04.2014 15:48 GÜNCELLEME 07.04.2014 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, bugün İnceburun mevkiinde toplanarak nükleer santral yapımı için ağaçsız alan yaratılmak istendiğini ileri sürerek eylem yaptı.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, düzenledikleri eylemle nükleer santrale karşı olduklarını dile getirdi. İnceburun mevkiinde toplanan grup, burada ağaçsız bir alan yaratılmak istendiğini ve ağaçların kesildiğini iddia ederek bir açıklama yaptı. Nükleer Karşıtı Platform üyeleri adına açıklama yapan Zeki Karataş, "Sinop'un Abalı köyü sınırları içerisindeki bizlerin nefes almasını sağlayan ormanlık alanlarımız acımasızca katledilerek nükleer santral yapımı öncesi ağaçsız alan yaratılarak ormansızlaştırılmaktadır. 35 hektarlık alanda devam eden onbinlerce ağaç kesimi, rutin faaliyet olarak gösterilemez. Orman kesimini, bir gençleştirme ve iyileştirme faaliyeti olarak gösterip kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Son bir yıl içerisinde 130 hektarlık alan ormansızlaştırılarak, toplam 225 bin ağaç katledilmiştir. İnceburun, birçok medeniyetin hüküm sürdüğü ilimizin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal değerlerinin bir arada görüldüğü ayrılmaz bir parçamızdır. Türkiye ve Japonya hükümetleri tarafından Sinop halkına sorulmadan İnceburun mevkine yapılması düşünülen nükleer santral konusundaki kararlarından başka karar var mıdır? Biz Sinop halkı olarak siyasal iktidarın, Sinop halkına rağmen aldıkları kararları tanımıyoruz ve onaylamıyoruz" dedi. Grup, açıklamanın ardından bölgeden olaysız bir şekilde ayrıldı.

YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    ee sinop belediyesini CHP kazandıya !. sinop şehrine elektriği günde birkaç saatlik verin göreceksinşiz nasıl ağlaşıyorlar !
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben devletin yerinde olsam bu eyleme katılanların elektriklerini keserim. Bakalım kaç gün katlanabilecekler.Türk ve Japon hükümetleri kendilerine sormamışlar,peki siz hangi hükümete bağlısınız,Avam kamarasınamı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar