Diyarbakır'da 79 örgüt mensubu için taziye çadırı

Bingöl'de çeşitli tarihlerde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen ve bir süre önce kimlikleri tespit edilen 79 örgüt mensubu için Diyarbakır'da taziye çadırı kuruldu.

Diyarbakır'da 79 örgüt mensubu için taziye çadırı
Diyarbakır'da 79 örgüt mensubu için taziye çadırı
GİRİŞ 10.04.2014 13:54 GÜNCELLEME 10.04.2014 13:54

Koşuyolu Parkı'nda kurulan taziye çadırını aralarında Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu bir grup ziyaret etti.

Burada okunan duanın ardından konuşan BDP İl Başkanı Zümrüt, taziye çadırının Bingöl'deki toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri tespit edilen kişiler için kurulduğunu söyledi.

Taziye çadırının kurulmasının nedeninin devletin 1990'lı yıllarda uyguladığı politikalardan kaynaklandığını savunan Zümrüt, şöyle dedi:

"O dönemde yaşanan savaşın, ne İslam'da ne de insanlıkta yeri vardır. Bu çadırın kurulmasının bir diğer amacı ise o dönemde yaşananları Türkiye'nin gündemine taşımaktır. Bu utanç verici durum, bu ayıp Türkiye'nin ayıbıdır. Biz bu halkın çocuklarının nerede gömüldüğünü bilmiyoruz. Ve bunların kimlik tespitlerinin nasıl yapıldığını da bilmiyoruz. Ama çağrımız, bizi duyanlara hemen derhal bu mezarlıkları ailelere teslim edin. Aksi halde bu kabul edilir bir durum değildir."

Kışanak ve Zümrüt daha sonra kadınlar için kurulan çadıra geçerek, burada yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu.

Taziye çadırının 3 gün açık olacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu