BDP'liler nöbete devam ediyor

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, BDP'lilerin bölgeye kurduğu çadırda tutulan nöbet 7'nci gününe girdi.

BDP'liler nöbete devam ediyor
BDP'liler nöbete devam ediyor
GİRİŞ 13.04.2014 11:32 GÜNCELLEME 13.04.2014 11:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hakkari'deki Mesken Dağı'nda inşa edilecek karakollara karşı çıkan BDP'liler, kurulan çadırda bir haftadır nöbet tutuyor. Bugün sabah saatlerinde Yüksekova BDP ilçe yöneticileri, Çukurca ve Şemdinli BDP ilçe örgütlerinden 'nöbeti' devraldı.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, BDP'lilerin bölgeye kurduğu çadırda tutulan nöbet 7'nci gününe girdi. 'Barış nöbeti' adı altında başlatılan eylemde, bugün sabah saatlerinde Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in de aralarında bulunduğu Yüksekova BDP ilçe örgütü, nöbeti Şemdinli ve Çukurca BDP ilçe örgütünden devraldı. Çadırın kurulu olduğu bölgede toplanan yaklaşık 200 kişi halay çekerek eylemlerini sürdürürken, bölge üzerinde sürekli bir helikopterin uçması dikkat çekti.

'ASKER BÖLGEDEN ÇEKİLSİN'

Nöbet devrinde konuşan Hakkari BDP Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan, askerlerin biran önce bölgeden çekilmesini istedi. Yüksekova BDP İlçe örgütü ile birlikte nöbete başlayan Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ruken Yetişkin de, çözüm süreciyle birlikte ölümlerin durduğunu, barış sürecinin sekteye uğramaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Remzi Altunkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    oralari akp size peskes cekti . askerde güvenliginizi sagliyor daha ne istiyorsunuz yaylalarda pkk piknik yapmiyormu yol kesip kimlik kontrolü yapmiyormu nankörler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır