Böyle ceza olur mu? Öyle bir ceza verdiler ki...

Yalova Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemeri takmayan sürücülere ilginç bir ceza verdi.

Böyle ceza olur mu? Öyle bir ceza verdiler ki...
Böyle ceza olur mu? Öyle bir ceza verdiler ki...
GİRİŞ 14.04.2014 15:26 GÜNCELLEME 14.04.2014 15:26

Para cezasından kurtulduklarına sevinen sürücüler, meydana kurulan simülatöre bindirilince neye uğradıklarını şaşırdı. Sürücüler simülatörde adeta yuvarlanırken, vatandaşlar ise kahkahaya boğuldu.

Emniyet Müdürlüğü, Trafik Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda sürücülere trafik eğitimi verdi. Ayrıca emniyet kemeri takılmaması halinde sürücülerin kazalarda nasıl yaralandığını göstermek için meydana emniyet kemeri simülatörü getirildi. Bu esnada yolda emniyet kemeri kontrolü yapmaya başlayan ekipler, emniyet kemeri takmayan sürücüleri ceza kesmek yerine simülatöre bindirdi. Para cezasından kurtulduklarına sevinen sürücüler, araç dönmeye başladığında ise neye uğradıklarını şaşırdı. Kemer takmayan sürücüler adeta araç içerisinde yuvarlanırken, onları izleyen vatandaşlar kahkahalara boğuldu. Ardından aynı sürücülere emniyet kemeri taktırıp aracı öyle döndüren ekipler, sürücülerin emniyet kemerinin önemini anlamalarını sağladı.

Uygulamayı Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel de izledi. Yüksel, "Emniyet kemerinin önemini hepimiz bilsek de zaman zaman takmayı ihmal ediyoruz. Trafik Haftası dolayısıyla böyle bir uygulama yaptık. Emniyet kemeri kullanma alışkanlığı olmayan sürücüleri bu araca bindirerek aracın devrilmesi halinde ne duruma geleceklerini göstermek istedik" dedi. Simülatörden çıkan sürücüler ise, "Bir daha kesinlikle emniyet kemeri takacağız" demekten kendilerini alamadılar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor