Bağcılar'da Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(s.a.v) dünyaya teşrifinin 1443. Yılı vesilesiyle, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen “Kutlu Doğum Özel Programı”na binlerce davetli katıldı.

Bağcılar'da Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı
Bağcılar'da Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı
GİRİŞ 16.04.2014 11:44 GÜNCELLEME 16.04.2014 11:44

Programda Mısırlı Hafızlar Yaser Sharkawı ve Mahmut Shahhat ile Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok'un okuduğu Kur'an-ı Kerim huşuyla dinlendi.

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Müftülüğü ve BAGİMDER'in ortaklaşa düzenlediği "Peygamberimiz: Din ve Samimiyet" adlı özel kutlama programına binlerce davetli katıldı.

Program, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Sula'nın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır konuşmasında Kur'an-ı Kerim'in mesajını doğru ve daha etkili anlatmak ve tanıtmak amacıyla 1994 yılından itibaren Hazreti Muhammed'in (s.a.v) Miladi doğum tarihi olan 20 Nisan'ın içinde bulunduğu haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını anlattı. Çakır, "Yokluk aleminden varlık yakasına geçiş gayesine geçişimizi öğreniyoruz. Kim olduğumuzu anladık. Hiç olmamak varken varlık alemine geçişin sebebini anladık. Bu çağda her zamankinden daha fazla yine onun gölgesine sığınıyoruz, huzurumuzu onun dizinin dibinde arıyoruz" şeklinde konuştu.

"NEFRET ETTİREN DEĞİL SEVDİREN NESLİN ÜMMETİYİZ"

Konuşmasına, her insanın insanlık onuruna sahip olduğunu vurgulayarak başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, insanın yaratılmışların en üstünü olduğunu anlattı. Geçtiğimiz yılki Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun "İnsan onuru" olduğunu ifade eden Çağırıcı, her insanın dinine, ırkına ve düşüncesine bakılmaksızın insanlık onuruna sahip olduğunu anlattı. Çağırıcı, "Biz insanı Yaradan'dan ötürü severiz. Bizlere de kutsal varlığa hizmet etme şerefini verdi." diye konuştu. Hizmetin merkezine insanı aldıklarını eşit ve adil bir yönetim sergilediklerini kaydeden Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkese insan olduğu için hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşıyorum. 15 yıllık belediyecilik hayatımdan Rabbim hemşehrilerimin teveccühüyle yeniden hizmet etmeyi nasip etti. Ülkemizde bugün güzellikler yükseliyorsa sizlerin duası ve desteğiyledir. Başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza kadar ezana, bayrağa, millete, vatana halel getirmeden hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum. Her insan başımızın tacıdır. Ancak bu değerlerimize dokunulduğunda gerekirse canımızı vereceğimizi ifade etmek istiyorum."


AK Parti iktidarında kendileri gibi düşünmeyenlerin de aynı derecede hizmet aldıklarının altını çizen Çağırıcı, Hazreti Mevlana'nın 'Bir sonraki neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' sözünü hatırlatarak, "Heyecanımız ve hizmet aşkımız bir sonraki nesilleri güzel hazırlayarak kıyamete kadar yaşayacak nesillerden hayır dua almaktır. Kutlu Doğum Haftası'nda dualar edeceğiz. Bizler nefret ettiren değil sevdiren bir ümmetiz. Allah bir daha bu milleti birbiriyle sınav etmesin diye dua ediyoruz." dedi. BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de günün önemine dikkat çekerek Hazreti Mevlana'nın inanç dünyasını berraklaştırarak Allah'a ve Peygamberi Hazreti Muhammed'e (s.a.v) bağlılığını dile getirdiğini kaydetti. Dönmez, "Din, Allah tarafından peygamberler aracılığıyla insanlara ulaştırılan ilahi kanundur. Dinimiz, insanlara iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini bildirmektedir" dedi. BAGİMDER'in bu yılın başında kurulduğunu da ifade eden Dönmez, bir çok önemli yarışmalar tertip ettiğini de belirterek, bundan sonra da faaliyet alanlarını genişleteceklerini ifade etti.
ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise Türkiye'de 800 bin imam hatip okulu öğrencileri 300'ü aşan mezunlar derneğinin olduğunu belirterek, "İmam Hatip neslinin kendi medeniyet köklerini sağlamlaştırmak amacıyla kültür hayatımızda önemli bir görevi yerine getirmiştir." dedi.

PROF. YARAN: "MÜSLÜMANIN HAYATINDA GÖSTERİŞE YER YOKTUR"

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise "Peygamberimiz: Din ve Samimiyet" konulu bir konferans verdi. Peygamber aşkı için salonu dolduran davetlilerin samimiyet örneği sergilediğini vurgulayan Yaran, şunları söyledi:

"Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), ihsan, 'Allah'a sanki seni görüyormuş gibi kulluk etmektir.' demiştir. İhsan, Allah'ın gözetimi altında olduğunu düşünerek yaşıyor olmaktır. Her an biz Cenab-ı Hakk'ın kontrolü altındayız. Eğer biz gerçek manada samimi isek hayatımızda yanlış yapmamalıyız. Kimseyi aldatmamalıyız. 'Aldatan bizden değildir," diyor Peygamber Efendimiz(s.a.v.)"
Bazı Müslümanların hacca gitmek için bile yalan söylediğini kaydeden Yaran, rüşvet ile alınan verilen şeylerin hak edilmediğini söyledi. Yaran, "Müslüman bırakın rüşveti hediye konusunda bile hassas olmalıdır." diye konuştu. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) "Müslümana silah çeken bizden değildir' dediğini hatırlatan Yaran, birçok Müslüman ülkede Müslümanların birbirlerini öldürdüğünü söyledi. Yaran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müslüman ancak savaş halinde silah çeker. Müslümanın hayatında gösterişe yer yoktur. Desinler, diye yapmaz. O, Allah için yapar, Müslüman için Allah'ın bilmesi yeterlidir. Samimiyetin bir cephesi de yaptığını Allah için yapmaktır. Peygamber'i ve dini Allah gönderdi. Allah'ın dinini anlamaya, anlatmaya ve yaşamaya çalışmalıyız."

"MÜMİNLER BİRBİRLERİNİN VELİSİDİR"

Mümin erkek ve kadınların birbirlerinin velisi olduklarını görmesi gerektiğini kaydeden Yaran, müminlerin uygun söz ve nasihatle birbirlerini Allah'ın yoluna çağırması gerektiğini kaydetti. Mümin İslam'dan kazanmaz, İslam'a kazandırır. Son zamanlarda maalesef müminler İslam'ı kullanarak kazanmaya bakıyorlar. Eyüp Sultan'ın adını bile yüzme havuzlarına verecek kadar kullanmaya başladılar. Birçok ticari müesseseler İslamiyet ile anılıyor. Onlar hata yaptığı zaman adeta İslam hata işlemiş gibi oldu. Birçok kavramları biz vaazlarımızda bile kullanamaz olduk."

'Benim kalbim temiz 'deyip kurtulunamayacağı uyarısında da bulunan Yaran, ihlaslı ibadetin önemine vurgu yaptı. Müslümanın, Müslümana samimi olması gerektiği uyarısında da bulunan Yaran, servetinde, namusunda ve malında gözü olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜNLÜ HAFIZLAR KUR'AN OKUDU

İlerleyen saatlerde Mısırlı Hafızlar Yaser Sharkawı ve Mahmut Shahhat, Beyazıt Camii İmam Hatibi Suat Gözütok ile hafızlar Abdurrahman Bozan ve Adem Karabey davetlilere Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu. Bahar Çiçekleri'nin Naat-ı Şerif Dinletisi'nin de sunulduğu programda Güneşli Merkez Camii Kur'an Kursu öğrencileri de görev aldı. Bilgi Evi öğrencilerinin de ilahiler okuduğu programda İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da dua yaptı. Programda ayrıca Bağcılar'daki imam hatip liseleri ile ortaokulları arasında düzenlenen kitap okuma, münazara ve dini bilgiler yarışmasında dereceye giren 39 öğrenciye ödülleri İl Müftüsü Yaran, İlçe Kaymakamı Çakır, Başkan Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Sula ve İlçe Milli Eğitim Mustafa Yılmaz tarafından verildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor