Kritik zirveyi dinleyen hain belli oldu

Suriye zirvesini kaydedip sızdıran kişinin, Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan bir alt düzey personel olduğu ortaya çıktı. Dinleme ise masa telefonuna yerleştirilen bir "böcek" kanalıyla yapılmış.

Kritik zirveyi dinleyen hain belli oldu
Kritik zirveyi dinleyen hain belli oldu
GİRİŞ 17.04.2014 07:22 GÜNCELLEME 17.04.2014 11:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndaki çok gizli Suriye zirvesinde yapılan konuşmaların kaydedilip seçim öncesinde servis edilmesiyle ilgili yürütülen casusluk soruşturmasında kritik bir gelişme yaşandı.

Yüzyılın casusluk faaliyeti olarak değerlendirilen olayda, dinlemenin nasıl yapıldığı ortaya çıkarken, dinlemeyi yapan kişi de tespit edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan derin soruşturmanın sonunda dinlemenin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında, oturma grubunun yanında bulunan masa telefonuna koyulan böcek ile yapıldığı tespit edildi.

Bakanlıkta yapılan toplantının programa alınmasının ardından böceğin telefona yerleştirildiği ve toplantının hemen ardından yerinden alındığı tespit edildi. Böceği koyan casusun ise alt düzey bir Dışişleri personeli olduğu öğrenildi.

ÖNCE LİSTE DARALTILDI

MİT böceği kimin koyduğunu tespit için çok titiz bir çalışma yürüttü. Üst düzey bürokratlardan, hizmet görevlilerine kadar her ihtimal ele alındı.

Dinlemenin yapıldığı odaya ve odanın bulunduğu kata belli bir tarih aralığında giren herkes tek tek incelendi. Soruşturma bir aşama daha ileri taşındı ve yapılan tetkikler sonrası şüpheli sayısı 4'e kadar indirilirken, MİT bu 4 isim arasından böceği koyan kişinin kim olduğunu tespit etti. MİT'in yaptığı incelemeler sonrasında, telefona böcek koyan kişinin Dışişleri personeli olduğu belirlendi. Bakanlıkta çalışan kişinin alt düzey personel olduğu, paralel yapı tarafından yönlendirildiği öğrenildi. Söz konusu personelin irtibatta olduğu kişiler de incelemeye alındı. Bu çerçevede dinlemeyi yapan asıl yapı ortaya çıkarılacak. Dinlemeyi yapan tüm yapı ortaya çıkarıldıktan sonra ise yargı aşamasına geçilecek. MİT tarafından büyük titizlikle yürütülen soruşturma tamamlandıktan sonra Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük casusluk davası başlatılacak. Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan "Suriye zirvesi"ne ilişkin tapelerin yerel seçimler öncesinde servis edilmesiyle ilgili soruşturmada savcılık, "Bu görüşme, diğer yasadışı dinlemelerle aynı merkezden dinlenip kamuoyuna yansıtılmış" sonucuna varmış, Gölbaşı Başsavcılığı da soruşturma dosyasını, "paralel dinlemeler" soruşturmasıyla birleştirilmesi için Ankara Başsavcılığı'na göndermişti.

DOSYA ANKARA'DA

Dinleme skandalına ilişkin soruşturma, Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Casusluk soruşturmasını doğrudan yürütecek büro ise daha önce özel yetkili savcıların yürüttüğü soruşturmaların büyük bölümünü üstlenen "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar" bürosu oldu. Büronun başına, 17 Aralık soruşturmasının ardından Ankara Başsavcıvekilliği'ne atanan Veli Dalgalı getirilmişti. Dalgalı, Şadan Sakınan'dan alınan KPSS soruşturmasını yürüten savcı olarak tanınıyor. Casusluk soruşturmasını bu büroda görevli Tekin Küçük yürütecek. Soruşturma için MİT soruşturmasının tamamlanması bekleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 26
  • egeli ciftci 9 yıl önce Şikayet Et
    o haini. kulaklarından tavana asmak lazım
    Cevapla
  • sedat aysoy 9 yıl önce Şikayet Et
    hesabını ergeç vereceksiniz... seçimlere 1 hafta kala oy toplamak için oynanan bir oyundu. başrolde de alt düzey bir çalışanmış. o kadar olaydan sonra mit -genelkurmay başkanı ve dış ilişkiler başkanını dinleyecekler. bizde inanıcaz öylemi. bu işin ahiret tarafı da var vereceksiniz hesabını
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın. Odası dingonun ahırı mı. Alt düzey personelin koca bakanın odasında işi ne. Bunu Bakan takip edemez ama etmesi gerekenler de hala yerinde kalıyorsa vay ki vay...
    Cevapla
  • yusuf sanli 9 yıl önce Şikayet Et
    sonun baslangici. Desifre oldular korkulacak bir sey olmaz yakinda birbirlerini yerler yikilir giderler bizim icin artik dusman belli
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    ÖNEMLİ OLAN HAKKIN NE DEDİĞİDİR. Lakin Ümmet de batılda ittifak etmez. Risale-i Nur talebeleri başta olmak üzere bütün millet bütün ümmet ihanetin karşısında."""Önemli olan halkın ne dediğidir, rıza-i ilahi sonra gelir mi diyorsunuz?"" diye soran arkadaş:RIZA-İ İLAHİ RIZA-İ HOCEFENDİDEN,ÜMMET CEMAATTEN ÖNCE GELİR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler