Yalanlanan o görüntüler gerçek çıktı

14 Nisan'da Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verirken görüntüleri ortaya çıkan Önder Aytaç bu görüntüleri yalanlamıştı. İşte Başyalancı Aytaç'ın ifade vermedim dediği olayın perde arkası...

Yalanlanan o görüntüler gerçek çıktı
Yalanlanan o görüntüler gerçek çıktı
GİRİŞ 17.04.2014 07:38 GÜNCELLEME 17.04.2014 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

14 Nisan'da Önder Aytaç'ın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verirken Av. Fidel Okan'ın twitter hesabında yayınladığı fotoğrafların perde arkasını aralandı. Başçalan hesabını yönettiği iddiasıyla emniyette ifade verdiği söylenen Aytaç bu iddiaları yalanlamıştı. İfadesinin başçalan hesabıyla ilgisi olmadığı söyleyen Aytaç'ın yalanı ortaya çıktı

İFADE VERDİĞİ YÖNÜNDE FOTOĞRAFLAR BASINA SIZMIŞTI

SON.TV'nin haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aytaç hakkında paralel yapının ürettiği ses kayıtlarının servis edildiği Başçalan hesabını yönettiği iddiası ile davacı olmuş, Önder Aytaç, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde önceki gün ifade verdiği iddia edilmiş, ifade verirken çekilen iki kare fotoğrafı ise basına sızmıştı. Önder Aytaç'ın avukatı ise bir açıklama yapmış ve ifade vermediği yönünde demeç vermişti. Ancak hem Önder Aytaç'ın, hem de avukatının kamuoyunu yanılttığı ortaya çıktı.

AVUKATI BAŞÇALAN HESABIYLA İLGİSİ YOK DEMİŞTİ

Basına sızan fotoğraflar ile birlikte Önder Aytaç'ın Başçalan hesabı için ifade verdiği iddiaları üzerine Önder Aytaç ve Avukatı durumu yalanlamıştı. 



Önder Aytaç'ın Avukatı Çağatay Sakaoğlu, Aytaç'ın gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını ifade etmiş, "Cuma akşamı (14 Nisan) Önder Aytaç'ın ikamet adresine polisler gelmiş ancak kendisinin Malatya'da bulunması sebebiyle eve tebligat bırakmışlar. Kendisi tebligatı alarak, karakola gittiğinde ise söz konusu tebligatın polis akademisindeki görevine son verilmesine ilişkin olduğunu ve kendisine zimmetli bilgisayarın iadesi için çağrıldığını öğrendi. Aytaç'ın karakola gitmesinin başçalan isimli hesapla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konudaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan, kendisinin polis akademisinde görevine ilişkinde İçişleri Bakanlığınca idari bir soruşturma yürütüldüğünü öğrendik ayrıntılarını bilmiyoruz. Sözleşmesinin uzatılmamasına ilişkin de dava açacağız" şeklinde konuşmuştu.

FOTOĞRAFLARIN SIZMASI SONRASINDA EMNİYETTE ALARM

Fotoğrafların basına sızmasından sonra Önder Aytaç'ın karakolu araması üzerine Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde büyük bir operasyon başladı. Fotoğrafın kim ve kimlerin çektiğini tespit etmek için vukuat raporu düzenlendi. Karakola ait bütün kameralar incelemeye alındı. Şüpheli bulunan kişiler günlük vukuat raporuna eklenerek ifadelerine başvurulmak üzere karakola çağırıldı.

ÖNDER AYTAÇ'IN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN MÜFETTİŞLER İFADESİNİ ALMIŞ

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan vukuat raporunda Önder Aytaç ve Avukatının kamuoyuna yaptığı açıklamalar yalanladı. Vukuat raporunda , "14.04.2014 günü saat 14:00 sıralarında Necatibey Caddesi No: 70 adresinde bulunan Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü Adli İdari Kısım Amirliğinde meydana gelen Özel Hayatın gizliliğini ihlal olayı ile ilgili olarak 11.04.2014 günü saat 15:00 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ..... sayılı yazısına istinaden Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesi dahilinde ikamet eden Yrd. Doç. Dr. Önder Aytaç'ın istinabe ile ifadesinin alınması Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen Polis Başmüfettişi Mustafa Kuru, Dr. Asım Öz tarafından istenmiş olduğunu Yrd. Doç. Dr. Önder Aytaç isimli şahsın ikametine Polis memuru göndererek evrak konusu gereği Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne davet edilmesini istediğini şahsın adresinde bulunmaması sebebi ile kendisine ait cep telefonu ile irtibat bilgilerinden arayarak şahsı Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne davet ettiği, 14. 04.2014 günü saat 16:40'da Yrd. Doç. Dr. Önder Aytaç'ın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelmiş olduğunu ve evrak konusu ile ilgili tebligat yapılmasını talep ettiğini kısım görevlisinin bilgi vermesi sonrasında...." ifadelerine yer verildi.


 

YORUMLAR 1
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ŞAHIS DA MULAANE YAPMIŞTI. Hocefendisi gibi "Eğer o bensem benim,değilsem ben olduğumu söyleyenlerin....."şekkinde lanetleşme yoluna gitmişti.Demek takiyye için bu da mübah.Gerisini siz düşünün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!