Toplu taşıma tacizine karşı kampanya!

Feministler, toplu taşıma araçlarında yaşanan tacize karşı bir kampanya düzenledi.

Toplu taşıma tacizine karşı kampanya!
Toplu taşıma tacizine karşı kampanya!
GİRİŞ 17.04.2014 10:18 GÜNCELLEME 17.04.2014 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kadınlar bu kampanyayla kendilerini yok sayan erkeklik hallerine karşı farkındalık yaratıp, bu tacize karşı ortak ses çıkartmayı amaçlıyor.

İstanbul Feminist Kolektif (İFK), kadınların muzdarip olduğu toplu taşıma araçlarındaki tacizle ilglii bir kampanya düzenledi. Kampanyanın fotoğrafı oldukça çarpıcı ve aslında bir o kadar da bilindik. Bacaklarını kapatıp adeta kendini gizleyerek oturan kadın ile bacaklarını açıp rahatça oturduğu alana yayılan ve bunu çok da doğallıkla yapan erkek. Bunun bir takıntı değil taciz olduğunu söyleyen kampanya ile kadınlar "Bacaklarını topla, yerimi işgal etme" diyor.

İstanbul Feminist Kolektif'in öncüsü olduğu kampanya, bir etiket (sticker) yapma fikriyle doğdu. Aslında toplu taşıma araçlarında ve bu tacizin yaşandığı alanlarda paylaşılması amaçlanırken sosyal medyada hızla yayıldı. Şimdi ise bu fotoğraflar #bacaginitopla #yerimisgaletme cümleleriyle paylaşılıyor.

KAYNAK: CNNTURK
YORUMLAR 4
  • fatih şengül 10 yıl önce Şikayet Et
    farkındalık. güzel bir konuya temas etmişler ama kendileri bu tip tacizlere sebebiyet veriyorlar yaz geliyor ve şimdiden sokak ve caddeler plajlara ve çıplaklar kampına döndü niye böyle bizler müslüman bir ülke değilmiyiz işin ucu birilerine değdiği zaman mı birşeylerin farkına varacağız
    Cevapla
  • muhalif 10 yıl önce Şikayet Et
    Edep. Yetiştirirken edebini, terbiyesini vermezsen doğal olarak böyle oturmayı marifet sayıyorlar. Ben kendi adıma, bayan yanı değilse kolay kolay oturmuyorum. Ama özellikle dolmuşlar sıkıntı. İnsanları balık istifi dizdiklerinden ve inanlarda buna gönüllü olduklarından bir bayan hemen fırsatını bulup oturmalı. Şu ab kriterlerinde bu konuda bir şey yok mu acaba?
    Cevapla
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. bi bacak toplamayla olmaz bu işler...taciz etmek istedikten sonra kaç tane sayarım ben size...önemli olan maneviyat eksikliğini tamamlamak.....
    Cevapla
  • FATİH 10 yıl önce Şikayet Et
    haklılar. Kesinlikle haklılar,otobüslerde-YANINIZDAKİNİ RAHATSIZ ETMEDEN YERİNİZDE OTURUN-diye yazan levha var.Bazısı ata biner gibi koltukta oturuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!