Okulu basıp öğretmenleri dövdüler

Bursa'da iki öğretmen öğrencileri isteyen şüpheli şahıslar tarafından darp edildi.

Okulu basıp öğretmenleri dövdüler
Okulu basıp öğretmenleri dövdüler
GİRİŞ 17.04.2014 11:52 GÜNCELLEME 17.04.2014 14:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde, teneffüse çıkan öğrencilerin okul bahçesinden kendilerine taş attığını öne süren iki kişi sınıfa girerek öğretmenden öğrencileri istedi. Kadın öğretmenin dışarı çıkmasını söylediği iki şüpheli, sınıftaki öğretmen ve bir başka kadın öğretmeni döverek kaçtı.

Olay, bu sabah merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre teneffüse çıkan öğrencilerden bazıları okul bahçesinde oynarken, duvarın dışına taş attılar. Öğrenciler tekrar derse girdiklerinde 20 yaşlarında iki genç okula gelip, matematik öğretmeni Dudu Yıldırım'ın ders verdiği sınıfa girdi. Kendilerine taş atan öğrencileri isteyen iki kişiye, öğretmen Yıldırım dışarı çıkmalarını söyledi. Bunun üzerin gençler öğretmene saldırdı. Gürültü üzerine yan sınıftan çıkan matematik öğretmeni Zehra Arık, meslektaşına yardım etmek için sınıfa girdi. Dudu Yıldırım'ı kurtarmak için saldırganlar ile boğuşan Zehra Arık da dövüldü. Diğer öğretmenlerin yardıma geldiğini gören iki saldırgan okuldan koşarak kaçtı. Olay sonrası polis çevrede saldırganları aramaya başlarken, hafif yaralanan iki öğretmen Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saldırıya uğrayan öğretmenler hastaneye kaldırıldı;

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . bu tur saldırılar olması şiddetin olması çokda ne oluyor degil beklenilen olaylar demek daha dogru olacakdır.. bu ve daha şiddetlşileri olacakdır.
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    oku yorum; sonuna kadar haklısın.. akp hükümeti bu ülke için büyük bir fırsattı ama eğitimi tamamen içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bunu eleştirdikçe editör sanki düşmanmışız gibi muamele edip yorumları kesti. başbakan ve bakan öğretmeni küçük düşüren açıklama yapacağına işini yapmayan 10 tane öğretmeni meslekten uzaklaştırsaydı bakın bakalım amaçlarına nasıl ulaşacaklardı. onun yerine iyice yalakalığı gündeme getirecek olan performans sistemleri dillendiriliyor. öğrenciyi baş tacı eden açıklamalar yapacağına "çocuk mühimdir ama terbiyesi daha mühimdir" anlayışı izlenmeli idi ama giden bakan öğrenciyi koruyup öğretmenin saçını çekerim diyecek önemli açıklamalar yapıyor. serbest kıyafet kanunu çıkarıp kanunda belirtilen tarihten önce uygulamaya geçirerek laçkalığı tavan yaptırıyor. bunlar ile ne eğitim düzelir ne arpa boyu yol alınır.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Selli beyefendiye sonuna kadar katılıyorum. AK partinin en büyük eksikliği eğitim sistemini bir türlü revize edememesi ve en büyük vebali de öğretmenlere gösterdiği küçümser tavırlardır. . Oysa bir ülkede maarif bozuksa orada, her şey de bozuk olur! Bir ülke kalkınmak ve dürüstçe ve barış içinde yaşamak istiyorsa, öğretmenlerine ve ama özellikle de sınıf öğretmenlerine yatırım yapmak zorundadır. Dosdoğru bir eğitim tezgahından geçmeyen nesilleri kurda kuşa yem edersiniz ve etmektesiniz de! Nitekim birilerinin bundan 500 yıl önceki saiklerle hala nesillerimizi manüple edebiliyor olması, tamamen propagandist ve paganist bu çağ dışı eğitim anlayışındandır. Bu konuda Ak parti hükümeti ise zarfla uğraşmaktan mazrufa fırsat bile bulamadı. Elbette tabletleri, akıllı tahtaları, ücretsiz dağıtılan kitapları taktir ediyorum ama bunlardan çok daha mühimi, milli değerlere evrilmiş ve insani ahlakı aşılayan yepyeni bir eğitim anlayışının benimsenmesidir. Asıl hedef, insan yetiştirmek olmalıdır. Şunu da artık lütfen anlayalım; eleştiri olmazsa, ilerleme son bulur...
    Cevapla
  • ismilazimdegil 10 yıl önce Şikayet Et
    SADECE BU MU?. Son 1-2 hafta içinde İstanbul'da iki okula birbirine yakın farklı iki günde 50-60 kişilik muhtemelen farklı gruplar saldırıyor. Bıçaklı, palalı, hatta birisinde silahlı. Ama tek bir haber bile çıkmadı. Öğretmen darp bile edildi. Tanımadığınız için palavra attığımı düşünen çıkabilir. Ama maalesef olay doğru. Maalesef haberi bile yapılmadı. LYS öncesi moralleri bozmaya gerek yok di mi nede olsa. Motivasyona devam. Bu öğretmenlerimize de geçmiş olsun. Hergün 2-3 veli okula gelip, güvenlik noktasında yardımcı olsa, ne bileyim nöbet tutsa giriş kapısında. Ben babayım, anneyim deyip ona göre çıkışsa kendi oğlu-kızı için. Öyle aklıma geldi yazayım dedim. Malum devlet, okullar hayat olsun diyor ama güvenlik sağlanacak dikkat çeken, bilen yok.
    Cevapla
  • Nihat SOLMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bu öğretmenlerin haline. Öğretmenler günümüzde öyle edepsiz hareketler, küfürler,müdahalelere maruz kalıyorlar ki Allah yardım etsin. Bıçak çekiliyor, dövülüyor, türlü bin çeşit hakaretlere maruz kalıyorlar. Bunun yanında öğretmenin hiçbir yaptırımı yok. Öğretmenler öğrencilerin maskarası olmuş durumda. Bence bir an önce öğretmenlere itibarları kazandırılmalı diye düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti