Türk uçaklarına Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Yunan uçaklarının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4 ve F-16 uçaklarına tacizde bulunduğunu açıkladı.

Türk uçaklarına Yunan tacizi
Türk uçaklarına Yunan tacizi
GİRİŞ 17.04.2014 13:22 GÜNCELLEME 17.04.2014 13:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4 ve F-16 uçaklarımıza, Yunanistan'a ait F-16 uçakları tarafından, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle, 19 dakika süre tacizde bulunulmuştur" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • caferi tayyar 9 yıl önce Şikayet Et
    Atesli yorumcular. Olay sizin bildiginiz gibi degil. Ege'de hem Deniz hem de hava sahasi konusunda Yunanistan ve Turkiye arasinda anlasmazlik var.. Turkiye eski anlasma hukumlerine gore ucus yapiyor, yunanistan ise Turkiyenin imzalamadigi bir uluslararasi anlasma uzerine ucus gerceklestiriyor. durum bu olunca Herkes karsidakini kendi hava sahasinda ucuyormus gibi algilayip ucak kaldiriyor. Yunanistan onlemeleri daha cok yapiyor cunku Imzaladiklari anlasmaya gore daha genis hava sahasina sahip olduklarini dusunuyor ve ona gore sozde Hava sahalarini korumaya calisiyorlar. Bu yillardir boyle.. Arada kazalar ve 1996 da bizim ucagimizi kasitli olarak dusurmeleride var. Ama iki ulkede alisti bu duruma. Bunlar normal seyler artik iki ulke icin. Pilotlarimiz yabanci guclerle egitim yapiyorlar it dalasi egitimi bundan daha iyi olamaz herhalde. Anlayacaginiz ortada ACIL BIR DURUM YOK. Herkes bugune kadar yaptigini yapiyor. angajman kurallari degismedigi surece boyle de devam eder. Rahat olun ;)
    Cevapla
  • metin türk 9 yıl önce Şikayet Et
    neyine güveniyor. neyine güveniyor bu asalak yunanlar açlıktan ölüyorlar ya avrupa birliği besliyor bunları
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim uçaklar onları taciz etse onlar bizimkileri vurur ! garanti !. Arkalarında NATO var çünkü !
    Cevapla
  • Recep PULAT 9 yıl önce Şikayet Et
    bi f16 uçağım olsa. bide ben kitlesem şu yunanlara beşer esede... Ama ben biliyorum onların yaptıklarından rabbimin haberi var. Allah onları Gözlerinin dehşetle Baka kalacağı bir güne erteliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi