Haşim Kılıç yine aynı yalanla karşı karşıya

Anayasa Mahkemesi'nde görülen kritik davalarda demokrasi ve özgürlükten yana tavır sergileyen AYM Başkanı Haşim Kılıç, 2008 yılında yalanlanmasına rağmen yine aynı yalanla karşı karşıya.

Haşim Kılıç yine aynı yalanla karşı karşıya
Haşim Kılıç yine aynı yalanla karşı karşıya
GİRİŞ 17.04.2014 13:43 GÜNCELLEME 17.04.2014 20:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İBDA-C'nin yayın organı Furkan Haber'in Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yıllar önce çekilen fotoğrafını yayınlamasının ardından başta Aydınlık, Ulusal Kanal, Sözcü, Cumhuriyet ve Oda TV okuyucu ve izleyicileriyle paylaştı.

6 YIL ÖNCEKİ İDDİA YENİDEN GÜNDEMDE

Fotoğrafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Salih Mirzabeyoğlu ile aynı masada olduğu görülüyor. 6 yıl önce Aydınlık Dergisi'nin dillendirdiği iddia, dün ve bugün hükümet karşıtı yayın yapan basın organları tarafından yeniden servis edildi. Aydınlık Dergisi, 22 Haziran 2008 yılında çıkardığı sayısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın İBDA-C'ye üye olduğunu iddia etmiş, Kılıç da bu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.

HAŞİM KILIÇ NEDEF HEDEFTE?

Aydınlık, 6 yıl önce yaptığını bugün de Sözcü, Ulusal Kanal ve Oda Tv'yi de yanına alarak tekrarladı. Haşim Kılıç ile Salih Mirzabeyoğlu'nun yıllar önce çekilen fotoğrafının bugün servis edilmesi kafalarda soru işareti oluşmasına sebep oldu.

İşte o sorular:

-Haşim Kılıç ulusalcılar tarafından neden hedef tahtası haline getirildi? 

-Fotoğrafı yayınlayanlar kime hizmet ediyor?  

-Haşim Kılıç ile AK Parti Hükümeti arasını bozmak için mi bu fotoğraf servis edildi?

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yıpratılmak mı isteniyor?

-28 Şubat yargısının müebbete mahkum ettiği Salih Mirzabeyoğlu'nun olası tahliyesinin önüne geçmek için mi fotoğraf gündemde tutuluyor?  

ÖZAL TARAFINDAN AYM ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

İlkokul, ortaokul ve liseyi Yozgat'ta okuduktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi ve 1972 yılında mezun oldu. 1974 yılında Sayıştay Başkanlığı'nda denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, beş yıl süren üyelikten sonra da 1990 yılında Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Anayasa Mahkemesi'nin 7 Aralık 1999 günkü toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 7 Aralık 2003 tarihinde yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçildi. 22 Ekim 2007'de Tülay Tuğcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. (Bilgiler Wikipedia'dan alınmıştır.)

Peki Haşim Kılıç bir hukuk adamı olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda hangi kararların alınmasında katkısı oldu?

Görev yaptığı süre boyunca ‘özgürlükçü' ve ‘demokrat' bir duruş sergileyen Kılıç, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Refah Partisi'nin kapatılması davasında açık bir şekilde ‘hayır' oyu verdi. Her zaman parti kapatmaya karşı olduğu yönünde beyanlar veren Kılıç, 2007 senesinde büyük tartışmalara sebebiyet veren ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden önce ortaya atılan 367 şartının aranmasının ülkeyi kaosa sürükleyeceğini ifade etti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Abdurrahman Yalçınkaya'nın 2008 yılında AK Parti'ye açtığı kapatma davasında Haşim Kılıç bir dik duruş sergileyerek AK Parti'nin kapatılma oylamasında 11 üyeli mahkemede 6 ret oyu veren üyeden biriydi.  

Haber 7

YORUMLAR 9
  • Baran AKSOY 10 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Üstüne Devlet Olamaz.... Mevcut olan devletimiz tek kalemde yargı yürütme bakanlıklara bağlı olmalıdır ki ! Herkes öyle kafasına göre darbe yapamasın . Korkar olduk aman aman, Biri gece kalkıpta darbemi yapacak diye Bu devletin Bir Kürt Vatandaşı olarak devlet içerisindeki yapılara Ben müsade etmem Şahsımca..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . insanların aklı ile dalga geçildiği görülmedkde bir yandan yıpratılma calışması yapılırken aslında ihanet hareketine nefret duygusu besleyen müminlerin bu hassasiyeti karşısında haşim kılıç yanında olmasınıardından c. başkanlık şansını artırma gayei taşınmakdadır. bir örgüte baglı evet ama asıl baglı oldugu örgüt ihanet hareketi oldugu görülmekde düne kadar uyuyan hüçre şeklinde bekleyen darbe başarızılıgından artık uyandı görülüyor
    Cevapla
  • Reis Hürdolaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Niye yalan olsun. Adamın İBDA -c ,ile fotoğrafını İsmail Ağa cemaatinin yayın sitesi FURKAN yayınladı
    Cevapla
  • Yusuf Çınar 10 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek yargıya üye atamalarını meclis ve halkın seçtiği cumhurbaşkanı yapmalı. Toplumda %1 bile karşılığı olmayan marjinal şebekeler kurumları ele geçirmemeli.. Bu ülke ne çektiyse sorumsuz memurlardan (bende memurum yanlış anlaşılmasın) çekti. Adamların halka hesap verme gibi bir dertleri yok. SİYASETÇİLERİN AŞAĞILANMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM. SİYASETÇİLERİ BÜROKRATLARA TERCİH ETMELİYİZ. Sonuçta %50 gibi bir oyla iktidar olan bir parti marjinal davranamaz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklamazsa iktidarda kalamaz. Bu sosyolojik durum bizim için en büyük teminattır. %50 oyla gelen bir lider diktatör olamaz, bu sosyolojik olarak mümkün değildir. DİKTATÖR MARJANALLERDEN ÇIKAR. YAŞADIĞIMIZ EN SON CEMAAT MESELESİ BUNUN KANITIDIR. TOPLUMDA %1 BİLE KARŞILIĞI OLMAYAN GÜLEN CEMAATİ YARĞIDA VE EMNİYETTE %50 DEN DAHA FAZLA YER ALMAKTADIR. BURALARA YERLEŞİRKEN SINAVLARIN NASIL YAPILDIĞINI KÖYLÜ MEHMET AMCA BİLE DUYMUŞTUR. FG cemaatinin liderinin marjinal olmasna rağmen devleti ele geçirmesi bunun resmidir. Onun için kesinlikle yüksek yargıya atamalar meclis ve cumhurbaşkanı tarafından yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    Yargı saltanatına son!!!. AYM-YARGITAY- DANIŞTAY-SAYIŞTAY-YSK gibi yüksek yargı üyeleri her genel seçim sonrası meclis tarafından yeniden seçilmeleri gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek