Bi'dünya çocuk Esenler'e geliyor

Esenler Belediyesi'nce düzenlenen 5. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali'nin bu seneki misafir çocukları Asya'dan.

Bi'dünya çocuk Esenler'e geliyor
Bi'dünya çocuk Esenler'e geliyor
GİRİŞ 17.04.2014 15:57 GÜNCELLEME 17.04.2014 15:57

Asya'nın farklı ülkelerinden 100 çocuk, 18 Nisan tarihinden itibaren Esenler'e gelmeye başlayacak.
Esenler Belediyesi, geleneği bozmuyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda “Barış Ekmeği” pişirmeye devam ediyor. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek “Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali”, yine renkli görüntülere sahne olacak.

DÜNYA BARIŞA DOYSUN DİYE

Festival'in bu seneki misafirleri Asyalı çocuklar olacak. Dünya'nın en büyük kıtasının büyük yürekli çocukları, Esenlerli kardeşleriyle festival boyunca tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verecek. Festivale katılacak Asya'nın farklı ülkelerinden 100 çocuk, 18 Nisan tarihinden itibaren Esenler'e gelmeye başlayacak.

Bu yıl “Barış Ekmeği İçin Bi' Dünya Çocuk Esenler'de Buluşuyor” konseptiyle düzenlenecek 5. Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali kapsamında; Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan gelecek çocuklar, Esenler'deki kardeşleriyle birlikte kendi ülkelerinden getirdikleri unları mayalayıp dünyanın barışa doyması için ekmek yapıp dünya liderlerine gönderecekler.

BARIŞ YÜRÜYÜŞLERİ, KONSERLERİ

Daha önce sıcak kıta Afrika'dan, Türk dünyasından, Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelere kadar onlarca ülkeden çocuğu ağırlayan Esenler Belediyesi, bu yıl da Asyalı çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşatacak. Festival boyunca “barış” temalı birçok etkinliğe imza atacak olan çocuklar, İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılında hizmete giren ve “Asrın Projesi” olarak adlandırılan Marmaray'ı da kullanarak seyahat edecek çocuklar, 20 Nisan Pazar günü Boğaziçi Köprüsü'nde “Barış Yürüyüşü” yapacaklar. Esenler'de eğitim gören kardeşlerini okullarında ziyaret edip derslere de girecek çocuklar, 21 Nisan Pazartesi günü, Esenler Dörtyol Meydanı'nda saat 20.00'da Mustafa Ceceli'nin vereceği “Barış Konseri”nde barış için hep bir ağızdan şarkılar söyleyip, kardeşlik mesajı verecek.

BAŞBAKAN'A İKRAM EDECEKLER

Asyalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle birlikte, geçtiğimiz yıl Arap Baharı'nın çocuklarının yaptığı gibi bu yıl da 23 Nisan günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek, pişirdikleri Barış Ekmeği'ni ikram edecek. Ziyarette Dünya'ya barış mesajları verilecek.

HAMURUMUZDA KARDEŞLİK VAR

Festivalin, 23 Nisan sevincini katmerlendireceğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz istiyoruz ki, Barış Ekmeği yensin, ağızlardan barış sözcükleri dökülsün, ellerden barışa dair işler çıksın. İstiyoruz ki, bu yıl da Asyalı yavrularımız 23 Nisan coşkusunu Esenlerli kardeşleriyle yaşasınlar ve dünya barışına birlikte katkı sunsunlar. Çünkü bizim hamurumuzda kardeşlik var” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı