İşte polis sınavındaki skandalın ses kaydı

2011 polis alımlarında paralel yapının kendi adamlarını nasıl kayırdığı bir ses kaydıyla gündeme geldi. Kayıtta bir emniyet amiri "paralel adayların" puanını nasıl yükselteceklerini anlatıyor

İşte polis sınavındaki skandalın ses kaydı
İşte polis sınavındaki skandalın ses kaydı
GİRİŞ 18.04.2014 07:34 GÜNCELLEME 18.04.2014 09:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sınav ve kadrolaşma operasyonları ile emniyeti ele geçirmeye çalışan yapının, polis sınavı usulsüzlüğüyle ilgili şok bir ses kaydı gündeme geldi. Son gelen ihbarın, 2011'de gerçekleşen polis alımlarını şaibeli hale getirebileceği konuşuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletilen 2011 Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavı ile ilgili olduğu iddia edilen ses kaydında bir amir, paralel yapının adaylarının toplam puan listesinde yukarılara nasıl çıkarılacağı ile ilgili taktikler veriyor.

"VEBALE GİRECEĞİZ"

Ses kaydının Genel Müdürlük Mavi Salon'da POMEM sınavı komisyonu başkanları ile yapılan toplantıya ait olduğu öne sürüldü. Usulsüzlük taktiğini veren kişininse Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı M.Ç. olduğu ileri sürülüyor. M.Ç. olduğu iddia edilen kişi konuşmasının başında "Vebale gireceğiz. Kimine evet kimine hayır diyeceğiz. Bunu birinin demesi gerekiyor. Biz diyeceğiz" ifadelerini kullanıyor. Böylece komisyon başkanlarına cesaret vermeye çalışıyor.

'15 SANİYE CEZASI VERİN'

Listelerde sıralama değişikliği için yapılacak puan oynamaları ve usulsüzlükleri için hedef spor sınavı olarak gösteriliyor. Polis adayları, KPSS, spor ve mülakat puanlarının toplamına göre sıralanıyor. KPSS merkezi olduğu için, mülakatta da verilen cevapların değerlendirmesi üzerinde manüpilasyon yapılmasının zor olması nedeniyle spor sınav puanlarında usulsüzlük teşvik ediliyor.

M.Ç. olduğu iddia edilen kişi, "Sıralamada bizim arkadaşlarımızın üzerinde" diye ifade ettiği kişilerin puanlarının düşürülmesi ve "arkadaşlarımız" dediği kişilerin sınavı kazanması için "15 saniye ceza" uygulamasının devreye sokulmasını istiyor.

M.Ç. bu kişilerin spor parkurunu bitirdiği zaman, toplam zamanının üzerine 15 saniye ceza eklenmesini, böylece eleme yapılmasını tavsiye ediyor. Ekleme için "Puanları 60 ise 40'a, 30'a inecek" diyen amir, "İtiraz edemezler. Zamanlamasını söylese bile şınavı, barfiksi yanlış çektiniz, topa tam dokunamadınız dersiniz" ifadelerini kullanıyor.

Spor puanına eklenecek ve ceza olarak tabir edilecek puan için hiçbir sorun olmayacağını söyleyen amir, mahkemeye gidilse dahi komisyon başkanının yanı sıra komisyon üyelerinin de imza atacağını bu yüzden mahkemede hiçbir sonuç çıkmayacağını dile getiriyor. Sorumluluğun kendilerinden gitmesi için komisyon başkanının listelerde ve planlamada oynama yapmaktan vazgeçmemesi üzerinde de ısrarla duran amir, "Neden sen suçu kendinden atıyorsun, neden başkası suçlu olsun, kalacak adam varsa sende kalsın" diyor.

Sabah

YORUMLAR 23
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Mazlum hakkı yiyen iflah olmaz. Yazık günah hakkını yediğiniz umutlarını kararttığınız gençlerimize. Bunun vebali gerçekten çok büyük anlık değil ömürlük hayatlarıyla oynandı belki de gençlerimizin. Oradan eli boş dönen kim bilir şimdi ne yapıyor! Sizde var mı bunu düşünecek kadar vicdan muhasebesi? Babanızın oğlu olsa dahi başka bir insanın emeği hakkı yenilmemeli. Kimse kimsenin kalbini bilemez neler yaşadığını bilemez. Çok büyük günahtır bu. Allah C.C. kul hakkıyla karşıma gelmeyin diye bizleri uyarırken siz daha neyin derdine düşmüşsünüz?
    Cevapla
  • vesaire555 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNU SINAVLARDA İPTAL EDİLSİN. Şimdi arkadaşlar, SBS iptal edildi.Ne zaman?okulların tatil olacağı zamana denk geliyor.ayıklayın piricin taşını.paralelller bangır bangır bağırıyor,savcılardadan ses yok?lütfen her konuda ÂDİL BİR KARAR istiyoruz....
    Cevapla
  • fatih emre 9 yıl önce Şikayet Et
    basın yolu ile suç duyurusu. bu haberler basın yolu ile suç duyurusu olmaktadır. daha öncede komiserlik sınavları ile 2005 ten itibaren inceleme başlatıldığı yönünde haberler çıkmıştı. her hangi bir mahkemede bu haberlerle ilgili açılmış bir dava var mı? müdahil olmak isteyen bilgisi olan nereye başvursun?
    Cevapla
  • Ahmet DUMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinlemelere Takılanlar Bizzat Başıma Geldi!. 2010/2011döneminde spor mülakatından elendim. Ve mahkemede kazandım danıştay kararı onadı, karar kesinleşti. Demekki benim elenmem tesadüf değilmiş kasıtlı yapıldığı böylece gün yüzüne çıkmış oldu....
    Cevapla
  • İsmail Erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Biliriz biz sizi... Benim de yeğenime, -güya- mülakat sırasında yere attıkları kibrit çöpünü aldırmışlar; ve "yanlış eğildin" diyerek elemişlerdi. Vay sizin ahiretinize..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı