'Bacaklarını topla' kampanyası başladı

Toplu taşıma araçlarında erkeklerin oturma şekillerine kadınlar sonunda isyan etti. Sosyal medyada 'yerimi işgal etme' ve 'bacaklarını topla' isimleriyle kampanya başlatıldı.

'Bacaklarını topla' kampanyası başladı
'Bacaklarını topla' kampanyası başladı
GİRİŞ 18.04.2014 09:52 GÜNCELLEME 18.04.2014 09:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

#yerimiişgaletme ve #bacaklarınıtopla hashtag'i ile Twitter'da başlatılan kampanyada erkeklerin metrobüs, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarında kadınları nasıl rahatsız ettiklerini gösteren fotoğrafları paylaştı.

Toplu taşıma araçlarında bacaklarını açarak oturan erkekler yüzünden sıkışan kadınlar çektikleri kareleri o an Twitter'da paylaşıyor. #yerimiişgaletme ve #bacaklarınıtopla hashtaglerine destek gittikçe artıyor.

YORUMLAR 5
  • ndrshn 10 yıl önce Şikayet Et
    haremlik selamlık. uygulamaya geçsin istiyorum. sıktıkları parfüm 1 km öteden bile duyulan kadınlarla, açık saçık giyinerek erkeklere zulmeden kadınlarla aynı otobüse binmek istemiyorum.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ YA KADINLARIN KENDİLERİ. Kadınlar ,erkeklerden şikayet ediyor ama ,kendi kusurlarını görmüyorlar... bundan 1-2 hafta önce münübüse binmiştim,yanıma bir kadın oturdu,artık ne sürmüş ise,parfümünün kokusundan baygınlık geldi,burnum akmaya,hapşırmaya başladım.münübüsü durdurarak inmek zorunda kaldım. yine başka bir olay,yine münübüse binmiştim,bir kadında çocuk arabasıyla bindi,arabada kocaman hani,koya koya kendi önüne değilde,benim önüme koydu arabayı,artık araba her firen yaptıkça araba ayağıma düşe düşe dizimi incitti,yine münübüsten gideceğim yere varmadan inmek zorunda kaldım. şimdi diyeceksiniz,rahatsız olduğunuzu söylemediniz mi,laf söylenmiyor ki bunlara,kanunlar onlardan yana,mazallah taciz etti beni diye bir iftira savunur,adamın hayatını karartırlar.
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET TV si paraya bakıyor. Hani bizim din yaşantımız da örnek İnsan nasıl olunur,hani örf adetlerimiz,hani insanlık,sosyal yaşam la, ilgili bir tane programlar yok al maaşı salla başı otur.büyük küçük,saygısı ,kul hakkı,acaba aldığınız maaşı hak etmediğinizi düşünenlerin sayısı hakkında bir anket yapında gerçek yüzünüzü görün.
    Cevapla
  • kemal özyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar destek. bilhassa gençler ve öğrenciler sanki evlerinin misafir odasında oturuyor telefon oynamaktan nerde olduğunu bile unutuyor allah bilir
    Cevapla
  • kerim genc 10 yıl önce Şikayet Et
    aynı sekılde kadınlardan da . cantalarını toplamalarını ıstıyoruz. cuval gıbı cantaları koluna asıyolar nereye carptıgına bakmıyolar bıle oturdugum yerde kac defa kafama canta yedım bır tane kadın da ozur bıle demedı. bu esıtlık soylemlerı hep kendılerıne dokundugunda seslerı cıkıyor ıs bızım haklarımız olunca da kımsenın sesı cıkmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazeteciler tekme tokat dövdüler
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık