"1 Mayıs'ta Taksim'deyiz"

Taksim Dayanışması, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanında, Taksim'deyiz" dedi.

"1 Mayıs'ta Taksim'deyiz"
"1 Mayıs'ta Taksim'deyiz"
GİRİŞ 18.04.2014 13:38 GÜNCELLEME 18.04.2014 13:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

1 Mayıs kutlamaları yaklaşırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları için Yenikapı miting alanını göstermişti. Bunun üzerine Taksim Dayanışması, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Makine Mühendisleri Odası'nda düzenlenen toplantıda Taksim Dayanışması adına konuşan Akif Burak Atlar, "Toplumumuzun bütün dünyaya örnek olacak bir biçimde en temel demokratik ve insan hakkı taleplerini barışçıl ve demokratik bir şekilde ifade etmek hak ve iradesine karşı iktidar, şiddet, baskı ve yasakçı politikalarına inatlar devam etmektedir" dedi.

Taksim başta olmak üzere, tüm meydanların, sokakların, kamusal alanların herkesin ortak değer ve yaşam alanı olduğunu ifade eden Atlar, "Kültürümüz, tarihimiz, bir arada yaşayabilmek umudumuzdur. Birkaç kişinin kafasındaki 'Tertip ve düzene' göre şekillendirilemez. Bizler en demokratik, hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı, mücadele ve alın teri ile kazandığımız Taksim'de 2010, 2011, 2012 yıllarındaki gibi yüz binlerle coşkulu ve barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atlar, "Sorunlarımızı, taleplerimizi, umutlarımızı, bu kentin meydanında haykırmak, otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak kendi yaşamımıza ve yaşadığımız mekanlara dair söz hakkımızı istiyoruz. 1977'den 2014'e kaybettiğimiz canları almak, sorumluların hesap vermesini sağlamak, belleğimize sahip çıkmak için tam da 1 Mayıs'ta, Taksim'de istiyoruz. Anayasa'nın, kanunların, evrensel hukukun ortaya koyduğu biçimde, hiçbir şüpheye gerek kalmaksızın Taksim'de kutlanması gereken 1 Mayıs'ın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için devletin tüm kurumlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"1 MAYIS'TA 1 MAYIS ALANINDA, TAKSİM'DEYİZ"

1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını vurgulayan Akif Burak Atlar, "Demokrasiyi, doğayı, parklarımızı, mahallelerimizi, meydanlarımızı, suyu, toprağı, bedenlerimizi, eğitim ve sağlık hakkımızı savunarak, emek sömürüsüne, güvencesizliğe, taşeronlaştırmaya, işsizliğe, şiddete ve baskılara karşı; umudu, dayanışmayı, özgürlüğe ve eşitliği büyütmek için 1 Mayıs'ta, 1 Mayıs alanında, Taksim'deyiz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne Kadar Zarar Vereceksiniz?. Sözüm ona EMEKÇİLER(!) Taksim'de kutlama yaparken kaç tane ATM parçalayacaksınız, kaç işyerinin camlarını kıracaksınız, kaç tane otobüs durağı tahrip edeceksiniz, kaldırımlardan kaç tane taş söküp polise ve sağa sola atacaksınız. Taksim'deki Oteller bölgesinin ve diğer esnafın o günkü hasılatını aranızda para toplayarak mı karşılacaksınız? Meslek odası adı altında vatan hainliği ve toplum düşmanlığı yapanlar! Sizin nereniz emekçi? Meslek Odasıymış! Sizler önce meslek etiklerine uygun olarak mesleğini icra edin de sonra emekçi diye geçinirsiniz! Örnek mi; Depremde yerle bir olan binaların projelerinde bir İNŞAAT MÜHENDİSİ'nin imzası var mı yok mu?
    Cevapla
  • gündüz feneri 9 yıl önce Şikayet Et
    izci. bizde gelelim iç savaş çıkaralım sizde amacınıza ulaşmış olun ve böylece mutlu bir şekilde patronlarınıza haber verin sonunda başardık ülkeyi karıştırdık diye :)) sonra savaş çıksın dedem+babam ve oğulları düşmana karşı düşmana karşı savaşsın sonra devleti siz kurun sonra savaşan dedenin babanın oğulun herşeyini ellerinden alın onlara yaşama şansı vermeyin ve sürekli devleti biz kurudk diyerek bölücülük yapın... bu böyle gider. siz bence bu devleti kuran asıl kurucuların maşaları olmayasınız içerde :))
    Cevapla
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    meymenet yok tiplerde,. allah sizi ıslah etsin, ahir zaman fitnecileri sizi.
    Cevapla
  • Mehmet Ceylan 9 yıl önce Şikayet Et
    BUYURUN GELİN DE UNUTMAYIN. Dayak isteyen keçi çobanın değneğine sürünürmüş.
    Cevapla
  • KEZBANU 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar İŞÇİ ve EMEKÇİ mi????. Eğer bu arkadaşlar işçi ve emekçi hakkı için bayram yapacaklarsa hükümetin gösterdiği meydanın nesi var gayet güzel bir alan kocaman haaa eğer maksat bayram değilse kusura bakmasınlar bende işçiyim ama sizinle hiç işim olmaz benim hakkımı dile dolayıpta ortalığı karıştırmayada hakları olmadığı gibi müsade de etmesinler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...