Taksim Dayanışması: Hac neyse Taksim bizim için o

Taksim Dayanışması, 1 Mayıs'la ilgili olarak Taksim yerine başka bir yerin gösterilmesini "Hac ibadetinin başka bir yerde yapılmasını istemek gibi" şeklinde tanımladı.

Taksim Dayanışması: Hac neyse Taksim bizim için o
Taksim Dayanışması: Hac neyse Taksim bizim için o
GİRİŞ 18.04.2014 13:39 GÜNCELLEME 18.04.2014 14:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Taksim Dayanışması'nın açıklaması için KESK adına Erdal Güzel , TMMOB adına Süleyman Solmaz, DİSK adına Önder Atay, Mimarlar Odası adına Ali Hacıalioğlu ve Türk Tabipler Birliği adına Hüseyin Demirdizen gibi isimler katıldı.

"HAC İBADETİNİ BAŞKA BİR YERDE YAPMAK GİBİ OLUR"

Burada Taksim'in demokrasi ve emek savunucuları için herhangi bir meydan olmadığını söyleyen Demirdizen, "Taksim yerine başka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini başka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir şey" diye konuştu.

"TAKSİM'DE 1 MAYIS'I KUTLAMAK İSTİYORUZ"

Atlar ise, "Bizler en demokratik hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı alın teriyle kazandığımız Taksim'de 100 binlerle coşkulu, barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz" dedi.

"1 MAYIS'I SORUNSUZ GEÇİRMEK İÇİN..."

"Otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak yaşadığımız meydanlara ilişkin hakkımızı istiyoruz. Belleğimize sahip çıkmak için Taksim'de olmak istiyoruz. Evrensel hukukun ortaya koyduğu şekilde 1 Mayıs'ın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için devletin tüm kurumların sorumluğunu yerine getirmesini istiyoruz."

YORUMLAR 7
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    dini karıştırmayın. bu hersene taksim taksim diye yırtınanlar var ya amaçları hak hukuk aramak değil.olay çıkarıp taksim üzerinden bunu pazarlamak.çünkü taksimin bu konuda ünü var reytingi yüksek.bunları toplayacaksın 1 sene k.kore veya küba ya göndereceksin.o zaman devletin milletin kıymetini anlarlar...
    Cevapla
  • uso uso 9 yıl önce Şikayet Et
    Batıl sözler. İmamınız İhsan Eliaçık, yolunuz ....
    Cevapla
  • MUSTAFA AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    TİPLERE KARAKTERLERE BAK . terörist bunlar insan düşmanı
    Cevapla
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM KABEMİZ TAKSİM DİYORLAR ve İLK DEFA KIVIRMADAN TAKİYYE YAPMADAN DOĞRUYU KONUŞUYORLAR.. Bu zihniyet budur. Biz yıllarca bunu söylüyoruz ilk kez kıvırmadan ağızlarından teyit edildi. Yıllarca müslümanlara takiyye yapmadan asıl niyetinizi sözyleyin diye nara atanlar ilk kez takiyye yapmadan kıvırmadan kendi öz duygularını ve inançsızlıklarını ortaya koydular. Bu halleri benim daha çok hoşuma gitti. Çünkü yıllardır bu zihniyetin kutsallarının olmadığını biliyorduk aynen Onların bizim dindar ve dini hassasiyetlerimizi bildiği gibi. Bu çok güzel bir gelişme oldu. Bu ülkede artık herkez ne olduğunu ortaya koymalı, ne istediğini söylemeli ve yaşanacaksa herkezin yüzü belli olduktan sonra bir yol bulunmalı. Tebrik ediyorum bizim kabemiz Taksim diyen arkadaşları....
    Cevapla
  • ALPER AĞA 9 yıl önce Şikayet Et
    ey gidi dinsiz ülkem ey. 30 sene dinsiz nesil yetiştirdiler sonuçları ortada ..bunun acısını 100 sene daha çekeriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!