28 büyükelçi Çorum'da

Çorum'a gelen Afrika'daki 28 ülkenin Ankara büyükelçisi kentin sanayi potansiyelini yerinde incelemek için çeşitli ziyaretlerde bulundu.

28 büyükelçi Çorum'da
28 büyükelçi Çorum'da
GİRİŞ 18.04.2014 14:22 GÜNCELLEME 18.04.2014 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afrika Büyükelçiler Birliği'ne bağlı 28 ülkenin Ankara büyükelçisi inceleme gezileri kapsamında Çorum Valiliği'ni ziyaret etti. Büyükelçiler, Çorum Valisi Sabri Başköy ile makamında bir araya geldi. Ziyaret sırasında konuşma yapan Afrika Büyükelçiler Birliği Grup Başkanı ve Nijerya Büyükelçisi Ahmed Abdülhamid, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerine çok yakınlık gösterdiğini belirterek, "Bu sayede Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor. Düzenlediğimiz program kapsamında Çorum'da da gördüğümüz ilgiden çok memnun olduk. Bu dostluğumuzun devam etmesini diliyorum" dedi.

Çorum Valisi Sabri Başköy de Çorum'un sanayi potansiyeli ile Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirterek, "120 ülkeden fazla yere ihracat yapan Çorum'un sanayi potansiyelinin büyükelçilerin katılımıyla incelenecek. Bu gezinin Çorum ile Afrika ülkeleri arasında ticari bir köprü oluşacağına inanıyorum" diye konuştu. Afrika ülkelerinin büyükelçileri kentte bir dizi ziyarette bulunup incelemeler yapacak.

YORUMLAR 1
  • KEZBANU 9 yıl önce Şikayet Et
    ey güzel ÇORUM. Bir ÇORUM'lu olarak gurur duydum bu önemli misafirleri güzel ağırlamışız İnşaALLAH hayırlı sonuçlanır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?