Atatürk Havalimanı'nda ‘darağaçlı' protesto

Atatürk Havalimanı'nda, Mısır'da 529 kişi hakkında alınan idam kararı darağaçlı, kefenli bir şekilde protesto edildi.

Atatürk Havalimanı'nda ‘darağaçlı' protesto
Atatürk Havalimanı'nda ‘darağaçlı' protesto
GİRİŞ 18.04.2014 16:34 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:34

Ulaştırma Memur-Sen üyesi yaklaşık 15 kişi, Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş terminali önüne darağacı kurdu. Bazı üyelerin ise kefen giydiği görüldü. Darbe karşıtı sloganlar atıldığı eylemde, ‘Mısır'a uzanan eller kırılsın' diye sloganlar atıldı.

Ulaştırma Memur-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Süreyya Balaban, “529 kişi yargılandıktan sonra ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi olarak verilen idam kararları Mısır'daki anti-demokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Mısır yargısı şuanda darbeci baskıcı yönetime alet olmuştur.” dedi.

Memur-Sen üyesi Murat Aşkın ise simgesel olarak darağacını havalimanına getirdiklerini aktardı. Sadece simge olmanın ötesinde Mısır'da var olan bir gerçeği de göstermek istediklerini belirten Aşkın, “Mısır'da yaşananları 21. Yüzyılın bütün insanlarının görmesini istiyoruz. Bu utanç vesikası hadisenin bütün kamuoyunun göstermiş olduğu hassasiyetle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek