Gül, şehit aileleri ve gazilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya gezisi kapsamında düzenlenen yemekte, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Gül, şehit aileleri ve gazilerle buluştu
Gül, şehit aileleri ve gazilerle buluştu
GİRİŞ 18.04.2014 16:45 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:45

Yemek öncesi davetlileri selamladıktan sonra konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kahramanlarına, şehitlerine, gazilerine sahip çıkan milletlerin asil milletler olduğuna dikkat çekti. Kütahya'nın, vatanına, milletine bağlılığıyla ve huzurlu bir şehir olmasıyla bir şöhreti olduğunu belirten Gül, “Yeri geldiğinde hiç gözü kırpmadan ülkesi için canını veren insanlar, memleketimizin her köşesinden olduğu gibi Kütahya'da da daima hep çıkmıştır. Biraz önce salona girdiğimde hepiniz adına selamladığım şehitlerimizi, gazilerimizi ve şehitlerimizin ailelerini bir kez büyük bir şükranla selamlamak istiyorum. Çünkü en kıymetli varlıklarınızı yeri geldiğinde gözünüzü kırpmadan bu vatan için feda ettiniz. Gazilerimiz, yine şehadeti göze alarak üstlerine düşeni yaptılar. Ama gazi olarak hayatlarına devam ediyorlar. Gittiğim her yerde vatandaşlarıma şunu söylerim. Hangi ülke hangi millet kahramanlarına, şehitlerine, gazilerine sahip çıkarsa o milletler asil milletlerdir. Çok şükür ki bizim milletimiz de böyledir” dedi.

“CUMHURBAŞKANI OLARAK KÜTAHYA'YA GELİŞİM BUGÜNE NASİP OLDU”

Gül, Kütahya'nın kendisine has özellikleri olduğunu ve Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Kütahya, memleketimizin kendisine has özellikleri olan en güzide illerinden birisidir. Her şeyden önce bütün bu bölge, sadece şehir, il olarak değil büyük ilçeleriyle ve çevresiyle birlikte Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna hep şahitlik yapmış. Tarihimizin en önemli şahsiyetleri buralarda hep geçmiş. Daha sonra şehzadeler şehri olmuş. O günden bu güne bu tarih burada yaşıyor. Hala dimdik, sapa sağlam tarihin izleri bu şehirde kendisini gösteriyor. Daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve kuruluşa gelen dönemde İstiklal Harbi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda Dumlupınar'daki büyük muharebe ve başarılar da hep bulu ilimizin sınırları içerisinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla böyle özellikleri olan bir ilimizdir burası. Daha önce çeşitli vesilelerle hükümette bulunduğum dönemlerde, milletvekili olduğum dönemlerde Kütahya'ya çok gelip gittim. Ama bu sefer Cumhurbaşkanı olarak Kütahya'ya gelişim bugüne nasip oldu. Türkiye'deki bütün illerimizi, bütün şehirlerimizi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ediyorum. Bazı illerimiz var ki 30-40 yıl hiçbir Cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmemiş. Bu tabi ki vatandaşlarımıza ayrı bir mutluluk veriyor” diye konuştu.

“KÜTAHYA'NIN SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL, DÜNYADA ANILAN ÇİNİLERİ VARDIR”

Kentin önemli sanat eseri olan çiniye de değinen Gül, şöyle devam etti:

“Kütahya'nın bu tarihi zenginliğinin getirdiği kültür zenginliği vardır. Kendi gelenekleri vardır. Sanatta, sadece Türkiye'de değil, dünyada anılan çinileri vardır. Sizlerin tabiriyle; ateşte açan çiçekler. Gerçekten dünyanın neresine gitsek bir sanat merkezinde, büyük müzelerde daima sizin eserlerinizi orada görmekten gurur duyarız. İnanıyorum ki bu geleneğe en güzel şekilde sahip çıkıp, bu servete en güzel şekilde sahip bir taraftan sanat dünyası bir taraftan da iş dünyası el ele bu işi geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşımalı. Bir taraftan sanat faaliyeti bir taraftan da muhakkak ki ticari ve ekonomik faaliyet olarak Kütahya'nın kazanç hanesine yazılmalıdır.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı