Ankara'da halk otobüsü kaza yaptı: 3 ölü

Başkent'te iki otobüsün karıştığı kazada 3 ölü, çok sayıda yaralı var.

Ankara'da halk otobüsü kaza yaptı: 3 ölü
Ankara'da halk otobüsü kaza yaptı: 3 ölü
GİRİŞ 21.04.2014 10:17 GÜNCELLEME 21.04.2014 14:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara'da iddialara göre, yolcu aldıktan sonra harekete geçen özel halk otobüsüne arkadan gelen belediye otobüsü hızla çarptı. Özel halk otobüsü yan yatarken, hızını alamayan belediye aracı durakta bekleyen yolcuların arasına dalıp, üst geçide çarparak durabildi. Kazada, 3 kişi öldü, 5'i ağır 20 kişi yaralandı.

Kaza sabah saatlerinde Ankara-İstanbul Şaşmaz kavşağında meydana geldi. İddialara göre, Cuma Şahbaz yönetimindeki 06 BR 8761 plakalı özel halk otobüsü, duraktan yolcu aldı. Otobüs harekete geçtiği sırada, arkadan gelen Fatih A. idaresindeki 06 BV 9206 plakalı belediye otobüsü, halk otobüsüne çarptı. Kontrolden çıkan belediye aracı daha sonra durakta bekleyen yolcuların arasına daldı. Yolcuları altına alan otobüs, yaya üst geçidine çarparak, durabildi. Kaza yeri adeta savaş alanına döndü. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara yetişmekte zorlandı. Otobüs içinde sıkışan kazazedeler itfaiyenin yardımıyla kurtarıldı. İstanbul yolu üzerindeki Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki askeri sağlık personeli de kazazedelere yardımcı oldu. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Devrilen özel halk otobüsündeki Ahmet Alıcılar ile otobüs durağında bekleyen Mustafa Karagöz olay yerine hayatını kaybetti. 6'sı ağır, 20 kişi de yaralandı. Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Emin Ahmet Taşlıca'da burada vefat etti.

Görgü tanıkları, halk otobüsünün otobüs durağında yolcu almak için durduğunu, bazı yolcuların belediye otobüsünü görünce kaçtığını söyledi. Belediye otobüsünün hızla halk otobüsüne çarptığını, duramayınca durağı dalıp, yaya üst geçide çarptığını ifade etti. Görgü tanığı ayrıca otobüsün, iki yolcuyu da ezdiğini kaydetti.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın güvenlik kameralarını izleyen albayla görüştüğünü belirten başka bir görgü tanığı da, belediye otobüsünün yolcu aldıktan sonra duraktan ayrılan halk otobüsüne hızla çarptığını dile getirdi.

Yaralıların tahliyesinin ardından hayatını kaybeden 2 vatandaşın cenazesi de kaldırıldı. Kaza yapan iki otobüs, kurtarıcılar vasıtasıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Belediye görevlileri kaza yerinde temizlik çalışması yaptı.
Kaza nedeniyle İstanbul-Ankara yolunun bir bölümü trafiğe kapandı.

Öte yandan görüntü almaya çalışan basın mensupları ile polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Emniyet amirlerinin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    % 99'u...!!!. Şu an Ankara'da taşımacılık yapan halk otobüslerinin ŞOFÖRLERİNİN % 99'u eğitim düzeyi sıfır kişilerden oluşuyor.Adamlae resmen kasap.80,90 kişinin içinde bulunduğu otobüsler şehir içinde adeta hız yarışındalar.Geçtiğimiz Cuma günü OSTİM METRO durağında ki Atatürk Anıtının bulunduğu kaldırıma iki adım kala,taksileri sollayacağım diye adam resmen otobüsü üzerime sürdü.Zor attım kendimi kaldırıma.Hani öncelik yayanındı?O heyecanla dönüp plakasını alamadım.Bunlar KASAP ARKADAŞLAR KASAAAAP.Onun için ben genellikle Metroyu kullanıyorum.Bunların çok iyi denetlenmesi,aynı zamanda vatandaşında tepki vermesi gerekiyor.Başka türlü bunlar yola gelmez...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Belediye oyöbüslerinden önce varıp, yolcuları almak için !. adeta deli gibi giderlerse daha çok kaza yaparlar ! şehir içinde otöbüsü devirmek ne demek yaw !
    Cevapla
  • mehmet akarsu 9 yıl önce Şikayet Et
    Özel Halk Otobüsleri Yolcu toplamak için... özel otobüsler yolcu toplamak için o kadar insanın canını tehlikeye atıyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı