Türkiye'de 14 bin 412 çocuk kayboldu

Jandarma Genel Komutanlığı, ‘‘O'nları kaybetmeyelim'' sloganıyla kayıp çocuklara yönelik bir çalıştaya imza attı.

Türkiye'de 14 bin 412 çocuk kayboldu
Türkiye'de 14 bin 412 çocuk kayboldu
GİRİŞ 21.04.2014 11:41 GÜNCELLEME 21.04.2014 11:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son beş yıl içerisinde jandarma bölgesinde 14 bin 412 çocuğun kaybolduğu bildirildi. Halen 834 çocuktan tüm aramalara rağmen herhangi bir haber alınamıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı, ‘‘O'nları kaybetmeyelim'' sloganıyla kayıp çocuklara yönelik bir çalıştaya imza attı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı Kayıp Çocuklar Çalıştay'ında konuşan Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük, Türkiye'nin önemli bir sorunu haline gelen kayıp çocuklar konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Org. Yörük, ‘‘Türkiye'de ve dünyada her yıl binlerce çocuk organ nakli, çocuk işçiliği, silahlı çatışma ve terörizme varan nedenlerle kaçırılmaktadır. Ülkemizde son beş yılda sadece jandarma bölgesinde her yıl ortalama 7 çocuk kaybolurken, ancak altısı bulunabilmektedir.'' şeklinde konuştu.

Resmi verilere göre Türkiye'de son beş yıl içerisinde jandarma bölgesinde 14 bin 412 çocuk kayboldu. Kaybolan ya da kaçırılan 834 çocuk ise halen aranıyor.

KAYBOLDAN ÇOCUKLARIN YÜZDE 97'Sİ BULUNDU

İçişleri Bakanı Afkan Ala ise yaptığı konuşmada kaybolan ya da kaçırılan çocuklardan yüzde 97'sinin bulunarak ailelerine yeniden teslim edildiğini söyledi. Çocuklar için aile ortamının sağladığı sevgi ve güvenin öneminden söz eden Ala, tek bir çocuk dahi söz konusu olduğunda istatistiğin anlamını yitirdiğine dikkat çekti. Bakan Ala, kaybolan ya da kaçırılan çocuk sorunu konusunda İçişleri ve Aile Bakanlıkları ile kolluk güçlerinin elbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Cem Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Eski Aile bakanı Sayın Fatma Şahin.... Görüyorsunuz ki, döneminize ait olan, bakanlıgınızın baglo oldugu birimlerdeki yapılan uygulamalar, yasalar neticesinde BATI dan kopya alıp onlara benzemek uzere geliştirdiğiniz her yöntem, sistem, yasa malesef ülkemize bela olarak geri dönmüş, Korkarımki bu daha da beter olacaktır. Yazık değil mi? NE YAPTINIZ siz, birde kendinizi başarılı göstermek için anlatımlarda bulunuyordunuz. İSte rakamlar ortada, Boşanma rakamları ortada, Cinayetler ortada, Evlenme sayısındaki düşüş, dogumlardaki düşüş, alkol tüketimindeki çocuk kullanım yaşının aşagı düşmesi, evden kacan cocuklar, çocuk esirgemedeki çocuklar. Ya bu haberdeki yahu 14500 çocuk ne demek, bir stadyum dolusu çocuk, ne yaptınız siz Allahını seversiniz. Aileleri paramparça ettiniz. Yazık günah. Bence bu sizlerin eseiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi