DİSK'ten Taksim için yeni gerekçe

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Bizim Taksim diye bir inadımız yok. 'Mitingleri ille de Taksim'de yapalım' diye inadımız yok." dedi, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak istediklerini açıkladı.

DİSK'ten Taksim için yeni gerekçe
DİSK'ten Taksim için yeni gerekçe
GİRİŞ 21.04.2014 13:02 GÜNCELLEME 21.04.2014 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 DİSK Genel Başkanı Kani Beko "Mitingleri Yenikapı'da, Kadıköy'de, Maltepe'de yapabiliriz ama 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele günü anmasını kesinlikle Taksim'de yapmak zorundayız" dedi.

Beko, 1 Mayıs kutlamaları gündemiyle toplanan "DİSK Marmara Bölge Temsilciler Kurulu Toplantısı"nın açılışındaki konuşmasında, iradelerini işçi sınıfından aldıklarını söyledi.

Yetkililerin, 1 Mayıs'taki kutlamalar için adres olarak Yenikapı, Kadıköy ve Kartal'daki alanları göstermesini kabul etmediklerini belirten Beko, "Bizim için 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele gününün yapılacağı yer Taksim'dir" ifadesini kullandı.

Beko, 2010, 2011 ve 2012'de, Taksim'de 1 Mayıs'ın şenlik havasında kutladıklarını ancak geçen yıl inşaat çalışmaları nedeniyle burada kutlama yapılmasına izin verilmediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Geçen yıl yaptığımız araştırmalarda 230 bin işçi arkadaşımızın Taksim Meydanı'nda çok rahat bir şekilde 1 Mayıs kutlamalarını yapabileceğini ve katılacak tüm işçi arkadaşlarımızın can güvenliğini alabileceğimizi söyledik. Maalesef sabahın erken saatlerinde konfederasyonumuz polis tarafından abluka altına alındı, İstanbul'da adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildi. 4 arkadaşımız ağır yaralandı, hayati tehlikeyle karşı karşıya kaldı."

"Barışçıl girişimlerimize devam edeceğiz"

DİSK Genel Başkanı Beko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bizim Taksim diye bir inadımız yok. 'Mitingleri ille de Taksim'de yapalım' diye inadımız yok. Mitingleri Yenikapı'da, Kadıköy'de, Maltepe'de yapabiliriz ama 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele günü anmasını kesinlikle Taksim'de yapmak zorundayız. Otel çatılarından 1 Mayıs 1977'de işçi arkadaşlarımıza faşist katiller tarafından ateş açıldı. 37 arkadaşımız burada can verdi. Daha sonra 1 Mayıslar'da can veren kardeşlerimiz de oldu. Onların katilleri bulununcaya, adalete teslim edilinceye kadar kesinlikle 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele günüyle ilgili Taksim sevdamız bitmeyecek."

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına işaret eden Beko, "Devlet, hükümet olarak 1 Mayıs günü burada yapılacak olan etkinlikle ilgili izin vermezseniz Anayasa'yı ve AİHM'i ayaklar altına almış olursunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Kani Beko, geçen hafta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile 1 Mayıs'a ilişkin yaptıkları görüşmeye de değinerek, "Biz de önümüzde bir süre olduğunu, bu sürede her zaman görüşmelere açık olduğumuzu kendisine ifade ettik. Sabahın erken saatlerine kadar görüşerek, konuşarak Taksim'in açılması konusunda gerekli barışçıl girişimlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Nihai hedefimizin, 1 Mayıs birlik, dayanışma, mücadele günü kutlamalarının adresinin Taksim olduğunu, bir kez daha ilan etmek istiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    yenikapiyi istememelerinin tek sebebi var. taksimde anarsi yapsalar kiracak dagitacak yakacak bir dunya is yeri ve kamu mali var polis mudahale etse kacacak saklanacak fare deligi dolu ya yenikapida turnikeler bilbordlar birkac bank disinda kirip dokucek sey yok ve olay ciksa 3 tarafi deniz kacacak yer 1 tarafta orayida polis tuttu mu vandallik yapabilecekleri vahset uygulayip anarsi estirecekleri alan kalmiyor iste bundan dolayi istemiyolar bide genis alan dolduramama korkusu var tabi herkes recep tayip erdogan degil iste adam nere gitse bereket de onunla gidiyo masallah
    Cevapla
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    hem inadımız yok. hemde taksimde olmamız lazım bukadar adamla taksimde olacaz diyen biri birileri hayatta hiçbirşeyini güvevenemeyeceğin kişiler oldukalarını belli ediyor
    Cevapla
  • Zeki Tokat 10 yıl önce Şikayet Et
    Kırk yıllık .... Gerekçeye bakarmısınız.... ..... Mücadele günü!.. Kiminle mücadele? Neyin mücadelesi ve neden taksimde? Hiç de masum ve mantıklı bir gerekçe yok. ... Görünen tek şey, ortamı germek, kaos oluşturmak. Bu memleket kimin Kani Beko? Galiba senin değil, Bu tutumun tek manası bu.. Başkaca anlaşılabilir bir durum yok... Kırılan her camın, kıyılan her canın tek sorumlusu bu inadın yüzünden sen olursun, hoşuna mı gider acaba? Herhalde. Ne olur biraz da ıslahtan yana olsanız? Bu memleket sizin olmadığı için, hep kaostan yana olursunuz, yapınız gereği... İşleriniz kolay gelmesin, ayaklarınıza dolaşsın.
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    inat yok ama var. bizim illa taksim olsun diye inadımız yok diyor sonra ille de taksimde olacak diyor.devlet senin güvenliğin için uğraşıyor sen yok olmaz diyorsun ondan sonra istenmeyen olaylar oluyor.sözde hak aramak için toplanıyorsunuz.dağıldığınızda ortalık savaş alanı.zavallı esnafın dükkanı harabeye dönmüş.bu işler adam gibi yapılsın bende işçi olmadığım halde gelip destek olurum sizlere.ama ruhları şad olsun atalarımız ne güzel söylemiş :amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek...
    Cevapla
  • burak burak 10 yıl önce Şikayet Et
    tek gerekçe; anarşi çıkarmak istemeleridir,. meymenetsiz herifler, şunlardan ve onları bu duruma getiren zihniyetten kurtulmadan çok zor, zira bunlar hep köstek olmaya devam edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'