Meclis personeli, Gazi'den yararlanacak

TBMM ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğü arasında, Meclis personelinin Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık hizmetlerinden yararlanmasına ilişkin protokol imzalandı.

Meclis personeli, Gazi'den yararlanacak
Meclis personeli, Gazi'den yararlanacak
GİRİŞ 21.04.2014 14:11 GÜNCELLEME 21.04.2014 14:11

TBMM'deki imza töreninde konuşan TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Meclis'in, Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'in de katkılarıyla Gazi Üniversitesi ile önemli işler yaptığını belirtti.

Milletvekillerinin Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden yararlanması konusunda daha önce protokol imzaladıklarını anımsatan Neziroğlu, "Üniversitelerle yapılan bu tür işbirlikleri, ümit ediyorum model olur. Sağlık alanında bir protokol için tekrar bir arada bulunuyoruz. Bunu başka alanlara da yayacağız. Bu konuda hem Meclis hem Gazi Üniversitesi istekli. Hukuk, siyaset bilimi, yasama, uluslararası ilişkiler, sanat tarihi, iletişim gibi farklı alanlarda da Gazi Üniversitesi ile güzel projelere imza atacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Neziroğlu, bugün ilk defa, belki kamuda da ilk defa; bir kurum ile üniversite arasında personele yönelik sağlıkla ilgili protokol imzalandığını belirterek, Meclis personelinin bu protokol çerçevesinde Gazi Üniversitesi'nden sağlık hizmeti alacağını kaydetti. Neziroğlu, her ne kadar Meclis içerisindeki hastaneden yararlanan personelin, bu protokolle daha fazlasını tıp fakültesinden alacağını anlattı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber de Meclis'in milletin güvencesi olduğunu belirterek, "Her ne yapılsa azdır. Meclis çok büyük ve önemli bir kurum. Daha önce milletvekillerine sağlanan imkanın personele de yansıtılması bizim için son derece önemli. Hem maddi hem de manevi anlamda iki tarafın da kazandığı bir anlaşma bu" dedi.

Sadece sağlık alanında değil, akademik konularda da Meclis ile çok ciddi ilişkileri olduğunu vurgulayan Büyükberber, onları geliştirme yönündeki çalışmaların da devam edeceğini söyledi. Büyükberber, "Gazi Üniversitesi de üniversite olarak büyük bir kurum. Pek çok imkanı var, çok değerli akademisyenleri var. Onun, bu milletin emrinde kullanılması zaten kaçınılmaz. Biz, her yönüyle kurumlararası işbirliğini son derece destekliyoruz. Bizim de şu ana kadar, personel düzeyinde yaptığımız ilk anlaşma. İnşallah devamında benzer çalışmalara imza atılır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu