Gazeteci Kayacık, vefat etti

NTV'nin Doğu Karadeniz bölge temsilcisi Ahmet Kayacık, vefat etti.

Gazeteci Kayacık, vefat etti
Gazeteci Kayacık, vefat etti
GİRİŞ 21.04.2014 19:58 GÜNCELLEME 21.04.2014 19:58

Rahatsızlığı nedeniyle daha önce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılan, bir süredir evinde tedavisi devam eden Kayacık, hayatını kaybetti.

Çok sayıda ödülü bulunan ve çeşitli fotoğraf sergileri açan Kayacık, "Dağdeniz Karadeniz, Al Gözüm Seyreyle..." adlı fotoğraf albümü hazırlamıştı.

Kayacık'ın cenazesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenecek tören ve öğle vakti İskenderpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Giresun'a gönderilecek.

Kayacık'ın, fotoğraf albümünde "Benim Hikayem" adıyla kaleme aldığı özgeçmişi şöyle:

"Gazeteciliğe 1978 yılında, yazıları el yordamıyla dizilen Gündüz gazetesinde başladım. Sonra, daha gelişmiş teknolojiye sahip entertip yani yazıları maden ile hazırlanan gazetelerde çalıştım. 1981 yılında, muhabirliğini yürüttüğüm bölge gazetesinin merkezine alındım ve ofset gazete ile tanıştım. 1984 yılında, yazılı basının en etkini olan Hürriyet gazetesine transfer edildim, aynı gazetenin Trabzon, Rize, Kayseri, Adana ve Erzurum bürolarında görev yaptım. 1997 yılında Hürriyet gazetesinden ayrıldım. Aynı günlerde NTV'den gelen teklif üzerine anlaşmaya vardık. 1997 yılından bu yana, gururla Türkiye'nin haber kanalı NTV'nin Doğu Karadeniz bölge temsilciliğini yürütüyorum. Hürriyet gazetesinde çalışırken gün ne zaman akşam olmuş, farkına varamazdım.

NTV'nin habercilik anlayışı, çalışma prensipleri sayesinde insan olduğumu hatırladım. Nitekim, doğayı NTV sayesinde fark ettim. Haber fotoğrafları, Karadeniz kadını, Marmara depreminin yanı sıra Doğu Karadeniz'in doğal güzellikleriyle ilgili fotoğraf sergileri açtım, albümler çıkardım.

Bu arada, fotoğraf ve röportaj dallarında çok sayıda ödül aldım. Karadeniz bölgesinin son 30 yılını kapsayan, siyah-beyaz, negatif, pozitif ve dijitalden oluşan binlerce karelik fotoğraf arşivim bulunuyor. Evliyim, Doğan ve Kuzey adlarında iki çocuğum var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu