Metrobüs bekleme ve seyahat süresi kısalıyor

Metrobüsün ve İstanbul'daki bütün otobüs hatlarının verimliliğini artırmak için TÜBİTAK ile 24 ay sürecek bir protokol imzalandı.

Metrobüs bekleme ve seyahat süresi kısalıyor
Metrobüs bekleme ve seyahat süresi kısalıyor
GİRİŞ 22.04.2014 11:37 GÜNCELLEME 22.04.2014 14:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İETT'nin 2013 Yılı Faaliyet Raporu'nu onayladı. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, 2 milyarın üzerindeki bütçelerini yüzde 90 oranında gerçekleştirdiklerini ve İstanbullulara dünya standartlarında güvenli ve kaliteli bir yolculuk imkanı sağladıklarını söyledi.

Müdür Hayri Baraçlı, 52 kilometrelik Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metrobüs hattında 535 araçla, günde 8 bin 906 sefer yaparak, yaklaşık 800 bin yolcu taşıdıklarını bildirdi. Metobüsün ve İstanbul'daki bütün otobüs hatlarının verimliliğini artırmak için TÜBİTAK ile 24 ay sürecek bir protokol imzaladıklarını ifade eden Baraçlı, sözlerini şöyle sürdürdü, 'Başlattığımız bu proje ile daha esnek bir hat yapısı oluşturuyoruz. Yolcularımızın duraklarda bekleme ve seyahat süresini azaltan örnek bir model olacak. İETT'nin sorumluluğunda olan bütün ulaşım sistemini, konforlu, hızlı, güvenilir ve birbirleriyle entegre hale getirmiş olacağız.'

ÇİN KADAR NÜFUSU TAŞIYOR

İETT'nin bütün hatlarda çevreci araçlarla hizmet verdiğini belirten Baraçlı, İETT'nin 7 bin 235 personeliyle dev bir kurum olduğunu söyledi. 2013 yılında 3 bin 59 otobüsten oluşan filoyla 700 hatta, 5 milyon 379 bin sefer yaptıklarını ve 170 milyon kilometre yol kat ettiklerini ve 462 milyon yolcu taşıdıklarını ifade eden Baraçlı, Özel Halk otobüslerini de dahil edince toplam 6 bin 146 otobüsle 1.2 milyar yolcu taşıdıkların ve İstanbul'daki toplu taşımacılığın yüzde 33'ünün İETT eliyle gerçekleştirildiğini kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • fatih genç 10 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda istanbul. yok abi sanırım biz anadolu inasanı sadece istanbulun kalkınması için çalışıyoruz.herşey istanbula herşey
    Cevapla
  • EVLÂDI OSMANLI 10 yıl önce Şikayet Et
    HERŞEY GÜZEL TAMAM DA. bir beykozlu olarak defalarca ben ve benim gibi madur olan vatandaşın iett beyaz masaya beykozdan e-5 istikametine bir otobüsün olmadığını, yolculuk yapmak için en az iki otobüs değiştirip karşıdan gelen 500t denilen ( kime bu kadar paza kazandırmak isteniyor bilmiyorum ama ) geneli hurda yığını öho olduğundan şoförlerinin hiç ama hiç iyimser olmadığı bir hatta sıkış tıkış 10 saniyede ön, orta ve arka kapıdan bindin bindin şeklinde sabaha başladığımızı defalarca ama defalarca yazdık. verilen cevap hiç değişmiyor. o güzergaha 500t yeterli ve belirttiğiniz güzergaha ayrılan bütçe hat eklemek için uygun değil. bi mobeseden bakın diyoruz kavacık köprü durağına yeterlimi yetersiz mi anlarsınız ! twitterdan da defalarca sn.kadir topbaşa tweet attık olmuyor abi olmuyor sabah ve akşam 2 otobüs şuraya koyamıyorlar yazık gerçekten.. oyumuzu başka kimseye vermiyoruz vermeyizde evelallah ama maduriyetimiz dünyalar kadar değil ibb için küçük bizim için çok önemli bir türlü anlatamıyoruz. saygılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor