Vicdanınız felç olmasın!

Suriye'deki savaşta 150 binden fazla insan hayatını kaybetmişken yüzbinlerce çocuk ise "çocuk felci" riskiyle karşı karşıya.

Vicdanınız felç olmasın!
Vicdanınız felç olmasın!
GİRİŞ 22.04.2014 23:24 GÜNCELLEME 22.04.2014 23:24

Suriye 1999'da çocuk felcinin ülkede yok edildiğini duyurmuştu. Ancak üç yıllık savaşın ardından hastalık yeniden ortaya çıktı.

Çocuk felci virüsü suda, kirli gıdada ya da kanalizasyonda yaşıyor. Virüs ilk olarak Suriye'nin en az kalkınmış bölgelerinden Deir-ez Zor'da görüldü. Uzmanlara göre bu virüs bulaşıcı bir hastalık ve hiçbir önlem alınmazsa tüm ülkeye yayılma riski çok fazla. Bu riskin önüne geçmek ve hastalığın yayılmasını asgariye indirmek için "Suriye'ye Aşı" projesi başlatılmış durumda.

İHH, AID (Uluslararası Doktorlar Birliği) ve Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında yürütülen proje kapsamında 26 Nisan Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde "Vicdanların Felç Olduğu Yer: Suriye" adıyla bir seminer düzenlenecek. Saat 18.00'da Kur'an tilaveti ile başlayacak programda araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, araştırmacı yazar Turan Kışlakçı ve araştırmacı yazar Hamza Türkmen konuşmalar gerçekleştirecekler. Ayrıca Suriye konulu fotoğraf sergisi de olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü