89 yaşındaki Ali Dede'nin 23 Nisan heyecanı

Mersin'de, 23 Nisan törenine katılanlardan 89 yaşındaki Ali Can, "Bir çocuk gibi heyecanla buraya geldim. Ben bugün, çocukluğuma döndüm" diyerek elinde Türk Bayrağı motifli balonla Atatürk Anıtı'nın yanından ayrılmadı.

89 yaşındaki Ali Dede'nin 23 Nisan heyecanı
89 yaşındaki Ali Dede'nin 23 Nisan heyecanı
GİRİŞ 23.04.2014 13:19 GÜNCELLEME 23.04.2014 13:19

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk programda, çelenk sunumu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın da hazır bulunduğu protokol, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından programdan ayrıldı.

KISA TÖRENE PROTESTO

Yaklaşık 10 dakika süren törene tepki gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve bazı vatandaşlar, alandan ayrılmayarak 'Atatürk gençliği görev başında' sloganı attı. Resmi programın ardından CHP İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Atatürk heykeli önüne çelenk bıraktı. Programın çok kısa sürmesine tepki gösteren bazı vatandaşlar, ellerinde dövizlerle alanda dolaştı.

YAŞI 89, RUHU 23 NİSAN

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin en dikkat çekeni ise 89 yaşındaki Ali Can'dı. Can, tören boyunca elindeki Türk bayrağı motifli balon ile Atatürk heykelinin yanından ayrılmadı. 1944 yılında Halkevi olarak yapımına başlanan ve günümüzde Kültür Merkezi olarak kullanılan alanın inşaatında çalıştığını belirten Can, "Halkevi inşaatının ve Atatürk heykelinin olduğu alanda inşaat başladığı zaman ilkokul öğrencisiydim. Hafta sonları, deve ile taş taşırdık inşaata. Köşe taşlarını ellerimizle kırar yontardık. Benim için bu alanın çok büyük anlamı var. Çocukken inşaatında taş taşıdığım yerde bu gün çocuk bayramı kutlamak için geldim. Sabah evden tek başıma çıkıp bir çocuk gibi heyecanla buraya geldim. Ben bu gün, çocukluğuma döndüm" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kentin farklı noktalarında düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam edecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi