Bulgaristan'dan Edirne'yi sevindiren haber

Bulgaristan'da aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının şimdilik açılmayacağı, kapasitelerinin dolması halinde ise Türkiye'nin önceden uyarılacağı belirtildi.

Bulgaristan'dan Edirne'yi sevindiren haber
Bulgaristan'dan Edirne'yi sevindiren haber
GİRİŞ 24.04.2014 11:53 GÜNCELLEME 24.04.2014 11:53

Özellikle Edirne bölgesinde su taşkınlarına neden olan Arda nehri üzerindeki barajların 24 saat takip edildiği bildirildi.

Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Arda nehri üzerindeki "Kırcaali", "Studen Kladanets" ve "İvaylovgrad" barajlarının dolduğunu ve suyun taşma seviyesine ulaşmaması için elektrik santrallerinin tam kapasite çalıştırıldığını açıkladı.

Söz konusu barajları 24 saat takip ettiklerini kaydeden Nikolov, barajların taşmasını önlemek amacıyla kapaklarını açıp su bırakmak zorunda kalmaları halinde önceden Türkiye ve Yunanistan'ı uyaracaklarını vurguladı.

Bulgaristan'da Arda, Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde çoğu elektrik üretimi amaçlı 14 büyük baraj bulunuyor. Bu üç nehir ve kollarında ayrıca, 50'den fazla küçük tip su bentleri yer alıyor.

Özellikle kış mevsiminde aşırı yağışlar ve karların erimeye başlaması nehir debilerini en üst düzeye ulaştırarak barajları taşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Barajların dolmasının ardından taşmalarını önlemek amacıyla kapaklar açılarak büyük miktarda su bırakılıyor.

Bu durum, Bulgaristan'da olduğu gibi Türkiye'de özellikle Edirne bölgesinde sel baskınlarının yaşanmasına neden oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma