Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme

Geçen yıl eylül ayında evde bıraktığı bebeğinin ölümüne neden olan Gölcüklü öğretmenle ile ilgili olarak bebeğin babası T.A. da şikayetçi oldu.

Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme
Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme
GİRİŞ 24.04.2014 14:46 GÜNCELLEME 24.04.2014 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde ikamet eden öğretmen M.S.D., geçen eylül ayında yeni doğmuş bebeğini evde yalnız bırakarak 9 gün süreyle ailesinin yaşadığı Hatay'a gitmişti. Geri döndüğünde bebeğinin cansız bedeniyle karşılaşan M.S.D. bebeği hastaneye götürünce durum ortaya çıkmıştı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen yargılamada tanıklar dinlenilmeye devam edildi. Bu arada çocuğun babası T.A.'nın Adana'da avukatı aracılığıyla ifade verdiği, M.S.D.'nin hamile olduğunu kendisinden sakladığını ve baba olduğunu DNA testiyle öğrendiğini söyleyerek zanlıdan şikayetçi olduğu öğrenildi.

"ZORLA İLİŞKİDE BULUNDU"

Avukat Yunus Ercan suçtan zarar gören müvekkili T.A.'nın bir sonraki duruşmaya katılması isteminde bulundu. Bunun üzerine söz alan sanık Seçil Müge Doğanay Ataş'ın duruşmaya katılma istemini kabul etmediğini söyleyerek, "Ben T.A.'ya Adana'ya gittiğimde evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğimi söylemiştim. Buna rağmen benim isteğim dışında benle birlikte oldu. Ailesi bana Adana'da bulunduğum dönemde çok iyi davrandı. Hediye bile aldılar. Gölcük'e döndüğümde bana karşı tavırları değişti. Adet görüp görmediğimi sordu. Görmediğimi söylemiştim ve bu nedenle de hamile olduğumu biliyordu. Mart ayında Gölcük'e geldiğinde yüzüne de hamile olduğumu söylemiştim. Duruşmaya katılmasını istemiyorum" dedi.

Duruşmada tutuklu sanık Seçil Müge Doğanay'ın avukatı Murat Yaman savunmasında Doğanay'ın zor bir hamilelik süreci geçirdiğini, tek başına bebeği doğurduğunu bunlara rağmen T.A.'nın bu duruma kayıtsız kaldığını ve bir anne olarak elinden geleni yaptığını söyleyerek sanık Seçil Müge Doğanay'ın tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine söz isteyen Doğanay, "Gölcük'e geldiğim dönemde T.A. aramızda kültür farkı olduğunu ailesinin ve kendisinin beni istemediğini söyledi. Aramızda kültür farkı yoktur. Doğumdan sonra bebeği sağlık ocağına götürdüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

"HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Seçil Müge Doğanay'ın Gölcük'teki kuaförü Nurhayat Şahin ise hamilelik dönemini anlamadığını söyleyerek, "5-6 yıldır Seçil Müge Doğanay'ı tanırım. Saçlarına çok önem veren birisidir. Geldiği dönemlerde hamile olduğunu anlamadım. İki kez bana 1-2 saatliğine bakmam için bebeği bıraktı. Bebek küçük, ama sağlıklıydı. Bana ayrıca bakıcı aradıgını da söylemişti" dedi.

"TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ"

Duruşmada ikinci tanık olarak dinlenen Değirmendere Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Nesrin Çetinay bir çok kez Doğanay'ı telefonla aramalarına rağmen ulaşamadıklarını bildirirken, "Gölcük Devlet Hastanesi'nden çalıştığım sağlık ocağına aşı fişi geldi. Hemşire ile birlikte fişteki bilgilerden Seçil Müge Doğanay'a ulaşmaya çalıştık. Telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık. Not bıraktık kendisine. Bunun üzerine ilkinde bebek ile gelmedi sonra sözleştiğimiz gün bebeği getirdi. Bebeğin kilosu biraz düşüktü. Bebeği kendisinin emzirmediğini annesinin baktığını söyledi. 4-5 gün sonra yine bebeği getirmesini söyledim. Fakat gelmedi. Bayramdan sonra da bebeğin öldüğünü öğrendim" diye konuştu

Mahkeme heyeti tanık olarak bildirilen Ayşe Bilgin'in bir sonraki duruşmaya getirilerek dinlenmesine, T.A.'nın CMK'nın 28'inci maddesi uyarınca ölen bebeğin babası olması nedeniyle duruşmaya katılmasına ve sanık Seçil Müge Doğanay'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava, 10 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    yetti garii.gırmızı... şu kırmızı pantolon gına getirdi. bari rengini fotoşopla falan değiştirin yahu. kırmızı, şey bir renk işte..hele böyle olaylarda giyildiği için göze batıyor. daha önce de bizim weahsibatılıco nass indirmişti ama hiç tınmadınız yahu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!