Pakistan'dan Görmez'e İmam Hatip teklifi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Serdar Muhammed Yusuf ile görüşmesinde Pakistanlı bakandan İmam Hatip Okulları ile ilgili teklif geldi.

Pakistan'dan Görmez'e İmam Hatip teklifi
Pakistan'dan Görmez'e İmam Hatip teklifi
GİRİŞ 24.04.2014 15:42 GÜNCELLEME 24.04.2014 15:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Görmez, makamında gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin başka iki ülkenin ilişkilerine benzemediğini belirterek, özellikle Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlıların yardımlarının Türkiye'de yaşayan herkesin hafızasında sakladığı önemli bir hatıra olduğunu, Türkiye'de Mehmet Akif'i ne kadar seviliyorsa Muhammed İkbal'in de öyle bilindiğini ifade etti.

Sevgi ve muhabbet üzerine kurulan ilişkilerin artarak ilerlediğini söyleyen Görmez, yıllar önce bir konferans vermek için Pakistan'da bulunduğunu ve bu süreçte oradaki medreseleri yakından inceleme fırsatı bulduğunu söyleyerek, eğitim kurumlarının gözden geçirilmesini gerektiğini bildirdi.

"Türkiye'yi örnek alıyoruz"

İslam dininin maalesef İslam dünyasında tefrika aracı olarak kullanılmaya başlandığına işaret eden Görmez, bu sorunları kökünden çözebilmek için bilgi, eğitim ve insan yetiştirme düzenini yeniden gözden geçirmenin zorunluluğunu vurguladı.

Görmez, "Doğru dini bilgi elde edilmeden ve o bilginin doğru eğitimi yapılmadan bu sorunların bitmesi mümkün değildir. Bilhassa bilgiyi dini ve dini olmayan bilgi diye ikiye ayırmak İslam dünyasında pek çok soruna sebep olmuştur. Bu tasnif İslamın tabiatına da aykırıdır. Bizim kadim geleneğimizde hüküm bilgisi ne kadar önemliyse hikmet bilgisi de o kadar önemlidir. Kitabın ayetleri en kadar önemliyse kainatın ayetleri de o kadar önemlidir" dedi.

Konuk Bakan Yusuf da Türkiye'ye Pakistan'daki eğitimle ilgili görüşmek amacıyla geldiğini belirtti.

Türkiye ile Pakistan halkı arasında çok samimi ilişkiler kurulduğunu dile getiren Yusuf, "Türkiye'yi örnek alıyoruz. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı benzeri bir kurum kurmak istiyoruz. Dini ve fen ilimlerinin bir arada verilmesi konusunda size katılıyoruz. Hatta Türkiye'deki imam hatip modelinin Pakistan'da kurulmasını ve bu sistemin orada yerleşmesini istiyoruz" diye konuştu.

İkili, karşılıklı verilen hediyelerin ardından konuyu daha ayrıntılı konuşmak için çalışma yemeğine geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • cafer mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Pulat. dogru soyledinde,lakin Pakistanda durum Turkiye ile kiyaslanirsa icler acisi.Bozuk firkalar basini aldi gitti,musluman muslumani katledip durur,bizim horoz u kurban eden imamimiz bunlardan inan cok da ''masum'' .
    Cevapla
  • Recep PULAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Birde heykel dikin tam olsun. Türkiyede dini eğitim çok iyi sanki, profosörlerimizin bi kısmı sahabe düşmanı, bi kısmı horozu kurban ediyor, bi kısmı riyakar kendini beğenmiş, sağlam çıkan çürük çıkana oranla azmıdır çokmudur bilinmez, ama türkiyede dini eğitim yetersiz, brde isteyen öğrensin diye bir özgürlük sunuldu, Ahıret ilmi Farz-ı Ayn dır mecbur öğretilmesi ve öğrenilmesi gerekir, herkez özgürüz zannediyor, bide bunu ithal edip başkalarınada sebep olmayın,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması