Çakıcı'ya 10 ay, avukatına 13 yıl hapis

İzmir Kapalı Cezaevi'nin eski müdürü Ayhan Çapacı'nın silahlı saldırıya uğraması olayında Alaettin Çakıcı'ya 10 ay, avukatı Mehmet Barış Yaya ise 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Çakıcı'ya 10 ay, avukatına 13 yıl hapis
Çakıcı'ya 10 ay, avukatına 13 yıl hapis
GİRİŞ 25.04.2014 06:57 GÜNCELLEME 25.04.2014 06:57

Davaya konu olay, geçen yıl 25 Mayıs'ta meydana geldi. İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eski Müdürü Ayhan Çapacı, cezaevi kampüsü içinde bir otomobilden açılan ateş sonucu yaralandı. Olaydan sonra saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla Ferhat Oto, Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya tutuklandı.

Çakıcı geldi, izleyiciler ayağa...

Kırıkkale F Tipi Cezaevinden güvenlik önlemleri altında uçakla İzmir'e getirilen sanık Çakıcı'nın, duruşma salonuna getirildiği sırada bazı izleyicilerin ayağa kalktığı gözlendi. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçlardan hükümlü sanıklar Alaettin Çakıcı ve yeğeni Adem Çakıcı ile tutuklu sanık Avukat Mehmet Barış Yaya, tutuksuz sanık Ferhat Oto ve avukatları katıldı. Duruşma sonunda, Çakıcı azmettirme suçundan beraat ederken, tehdit suçundan yeğeni Adem Çakıcı'yla birlikte 10'ar ay hapis cezası aldı. Avukat Mehmet Barış Yaya 13 yıl 4 ay, Ferhat Oto ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaşanan olaydan sonra Çakıcı, önce Adana F Tipi Cezaevi'ne, oradan da Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne sevk edilmişti. Cezaevi Müdürü Ayhan Çapacı da Ankara Eğitim Merkezi'ne öğretim görevlisi olarak tayin edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor
Haliç'te Türklere karşı Bizans zinciri: Efsaneler ve gerçekler