Memur-Sen'den Taksim çıkışı

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Taksim bir meydandır, hiçbir kutsallığı yoktur. Sendikaların Taksim'de mi olacak, başka yerde mi olacak gibi hangi meydan yerine hangi meydan olursa olsun, o meydanlarda ne dediği, ne diyeceği önemlidir" dedi.

Memur-Sen'den Taksim çıkışı
Memur-Sen'den Taksim çıkışı
GİRİŞ 26.04.2014 12:17 GÜNCELLEME 26.04.2014 12:17

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Taksim bir meydandır, hiçbir kutsallığı yoktur. Sendikaların, Taksim'de mi olacak başka yerde mi olacak gibi hangi meydan yerine, hangi meydan olursa olsun, o meydanlarda ne dediği, ne diyeceği önemlidir" dedi.AA muhabirine açıklama yapan Gündoğdu, beş yıl önce devletin "Taksim'de asla 1 Mayıs kutlanamaz" ısrarına karşı gelerek, 6 konfederasyon ile Taksim'i 1 Mayıs'a açtıklarını söyledi.

Burada, Taksim'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne açılmasına öncülük eden konfederasyonların şiddete uğradığını savunan Gündoğdu, "Buna rağmen geçen yıl yine 1 Mayıs'ta aynı şeyler tekrar etmesin diye yeniden 6 konfederasyon birlikte Taksim'de kutlayalım kararı aldık. Fakat KESK'in ve DİSK'in Türkiye'nin dış dünyadaki algısını kötülemek için kendi kızgınlıklarını, Taksim üzerinden ortaya koymaya çalıştıklarını çok net gördük" ifadelerini kullandı.

"Taksim bir meydandır, hiçbir kutsallığı yoktur" diyen Gündoğdu, "Sendikaların Taksim'de mi olacak, başka yerde mi olacak gibi hangi meydan yerine, hangi meydan olursa olsun o meydanlarda ne dediği, ne diyeceği önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, işçi sendikacılığın örgütlenme, taşeronluk, kıdem maaşları gibi çok ciddi sorunları olduğuna işaret etti.

-"KESK ve DİSK de bunlara 'hayır' diyemiyor"

Taksim'de bir meydan fetişizmi oluşturarak kaos oluşturmanın yanlış olduğuna aksine 1 Mayıs'ın emeğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, kardeşliğin, birlikteliğin günü olması gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, şunları belirtti:

"Çalışanlara ve millete korku salmak, Taksimi'de bunun meydanı haline getirmek, 1 Mayıs üzerinden bir meydan savaşı çıkarmak emekçilerin istediği ve arzuladığı bir şey değil. Kaldı ki DİSK ve KESK alanlarında konfederasyonların en küçüğüdür. Burada çalışanlardan ziyade DİSK ve KESK'in logosu altında bir araya gelerek, onların logosunu arkaya alarak biriken kızgınlığını dile getirmek isteyen marjinal unsurlar var. KESK ve DİSK de bunlara 'hayır' diyemiyor. Dolayısıyla emekçilerin sorunlarını çözmek için bir gayretten ziyade biz, bu unsurlara 'hayır' diyemeyiz, 'hayır' diyemeyeceğimize göre 'yapacak başka bir şey yok' diyen bir yaklaşım var."

-"Taksim'de gezi sipa vermek sağlıklı durmuyor"

Gündoğdu, DİSK'in "Taksim, bizim için kutsaldır" sözünün enteresan olduğunu belirterek, "Taksim'de 1977'de faili meçhuller olmuştur, katliam olmuştur, DİSK yöneticileri öldürülmüştür. Onlarca başka faili meçhul vardır. Bu katliamların olduğu yerde katil aramak değil, katliamların tamamının aydınlatılması, faili meçhullerin ortaya çıkarılması ve hak ettiği cezanın verilmesi için bütün meydanlardan haykırmalıyız. Ama kaos oluşturarak, kaosu geçim kaynağı edinerek ve yeniden Taksim'de bir gezi siparişi vermeye Taksim'i aracı haline getirmek çok sağlıklı durmuyor. Bunun için de biz bu yıl Diyarbakır Meydanı'nı seçtik" diye konuştu.

Diyarbakır'daki kutlama için hiçbir sorunun olmadığını, Diyarbakır'ın en büyük meydanına, çevre 20 ilden işçileri de davet ettiklerini bildiren Gündoğdu, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

Memur-Sen'in Diyarbakır'da düzenlediği mitinge Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Mersin, Adana, Hakkari, Van ve Şanlıurfa'dan da işçiler davet edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde