BDP'den Mesken Dağı eylemi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü, Hakkari'nin Meskan Dağı'nda yapımı planlanan kalekolu protesto ederek, barış çadırı kurup basın açıklaması düzenledi.

BDP'den Mesken Dağı eylemi
BDP'den Mesken Dağı eylemi
GİRİŞ 26.04.2014 23:33 GÜNCELLEME 26.04.2014 23:33

2100 rakımlı Meskan Dağı'nda yapımı planlanan kalekolu protesto için 6 Nisan'da kurdukları çadırla eylem yapan ve bir süre önce eylemlerine son veren BDP'liler, dağın eteklerinde yeniden barış çadırları kurarak eylem yaptı.

Meskan Dağı'nın zirvesine çıkarak basın açıklaması yapan BDP İlçe Eş Başkanı Halit Soydan, seçimden sonra bir askeri hareketliliğinin yaşandığını belirtti. Yapılan kalekollara tepki gösteren Soydan, "Biz çözüm sürecine zarar gelmemesi için barış çadırı nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Bütün halkımızı ve halklarımızı barış çadırına gelip burada nöbet tutmaya davet ediyoruz" dedi.

Meskan Dağı'ndaki yürüyüş ve basın açıklamasına Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Beytüşşebap Belediye Eş Başkanı Seyran Argen, Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Ataman, Barış Anneleri ve vatandaşlar katıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından barış çadırı önünde yemek ikramı yapıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak