Dilipak: Kur'an yeniden inse Esed ve Sisi...

Vicdanımız Felç Olmasın! konferasında konuşan Abdurrahman Dilipak ve AA yayın yönetmeni Turan Kışlakçı, önemli açıklamalarda bulundu.

Dilipak: Kur'an yeniden inse Esed ve Sisi...
Dilipak: Kur'an yeniden inse Esed ve Sisi...
GİRİŞ 27.04.2014 02:45 GÜNCELLEME 27.04.2014 02:45

Rabia Platformu Sözcüsü gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Türkiye Gençlik Vakfı ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Vicdanımız Felç Olmasın!" Konferansı'ndaki konuşmasına, Rabia selamıyla başladı.

"SERVET VE İKTİDAR İLE İMTİHAN OLACAĞIZ" 

Değişimin önce "biz"den başlaması gerektiğini anlatan Dilipak, "Bundan sonra servet ve iktidar ile imtihan olacağız. Ama korkarım ki, eğer servetimiz ve gücümüz, aklımız ve imanımızdan fazla olursa, o servet ve güç, bizi cehenneme götürücek" ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI SİSTEMLE İSLAM ÜMMETİ HESAPLAŞIYOR" 

Mısır, Filistin, Suriye ve Türkiye hattının dünyanın değişim aksının en hassas noktası olduğuna dikkati çeken Dilipak, "Mesele Suriye meselesi değil. Uluslararası sistemle İslam ümmetinin hesaplaşması var. Orada sadece mazlum bir halkla, zalim bir diktatörün hesaplaşması yok. Suriye işini aşarsanız, yeni bir dünyanın kuruluşu için ilk adımı atmış olacaksınız" diye konuştu.

Dilipak, Suriye'deki hesaplaşmanın tarihi rövanşın hesaplaşması olduğunu, ya birlikte kazanacaklarını ya da birlikte kaybedeceklerini belirterek, "Bugün 'paralel yapı' dediğiniz şey, (Fethullah) Gülen ile (Recep) Tayyip Erdoğan'ın kişisel kavgası değil. Bu cemaat ile AK Parti'nin de kavgası değil. Yoksa siz bunu Türkiye-İsrail savaşı mı zannettiniz? Bu uluslararası sistemle, İslam ümmetinin hesaplaşması. Türkiye'de öyle bir İslam algısı oluşturacaklardı ki, bu okullarla, misyoner okullarla, bunu dünyaya yayacaklar ve batı için tehdit oluşturmayan bir İslam dünyası, batının yedeğinde yeni dünya düzenini kuracaktı. Hesaplaşma buydu, aslında" değerlendirmesinde bulundu.

"KUR'AN YENİDEN İNSE, ESAD VE SİSİ FİRAVUN OLURDU" 

Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı da Suriye'de 3 yılda resmi yaklaşık 150 bin, gayriresmi yaklaşık 500 bin kişinin öldüğünü söyledi.

Ebu Cehiller'in ölmediğini anlatan Kışlakçı, "Eğer bugün Kur'an-ı Kerim yeniden indirilmiş olsa, Allah tarafından, Firavun olarak Beşar Esed'in ismi geçer, mutlaka zikredilirdi. Mısır'da, Rabia'da yapılan o katliam, Sisi'nin katliamı Kur'an-ı Kerim'de geçerdi" dedi.

"ESED REJİMİ, İSRAİL'DEN DAHA ÇOK FİLİSTİNLİ ÖLDÜRDÜ" 

İslam tarihinden bugünkü olaylara ilişkin örnekler veren Kışlakçı, "İsrail'den sonra en fazla Filistinli katleden rejim, Esed rejimidir. Hatta şunu da diyebiliriz. Yaptığım araştırmacılar sonucu, en çok Filistinli katleden rejim, Suriye rejimidir. 1976 yılında bir kampta Hafız Esed'in öldürdüğü Filistinli sayısı 6 bin. Ariel Şaron'un öldürdüğü Filistinli sayısı 2 bin. 2 binden dolayı biz Ariel Şaron'a 'kasap' diyoruz. Fakat Hafız Esed rejimine 'kasap' diyemiyoruz. Lübnan'da bile en çok Filistinli katleden, (Yaser) Arafat'ı Lübnan'dan kovan rejim, Esed rejimidir" diye konuştu.

Kışlakçı, Suriye konusunda dünyada İslam dünyasının yalnız kaldığını, Türkiye'nin Suriye'deki insani ve ahlaki politikasının da gereksiz yere eleştirildiğini kaydederek, Suriye'de halkın varoluş mücadelesi verdiğini bildirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu