Adada mahsur kalanları jandarma kurtardı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, göl içerisindeki adada mahsur kalan 3 kişiyi Jandarma Asayiş Botu timleri kurtardı.

Adada mahsur kalanları jandarma kurtardı
Adada mahsur kalanları jandarma kurtardı
GİRİŞ 27.04.2014 20:24 GÜNCELLEME 27.04.2014 20:24

Edinilen bilgiye göre, Konya il merkezinden akşam saatlerinde Beyşehir Gölü Yeşildağ sahili kesimine çadır kurup piknik yapmaya gelen Mehmet Sağlam, Süleyman Aydoğan ve Erol Boya adlı 3 arkadaş, geceyi geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde şişme botla göl içerisindeki Kızılada'ya hareket etti. Adada balık tutmak için göle olta atan 3 arkadaş, öğle saatlerinde çadırlarının bulunduğu sahile dönüş yapmak için botla tekrar göle açıldı. Ancak, göl üzerinde fırtına çıkması üzerine batma tehlikesi yaşayan 3 arkadaş, geldikleri adaya geri dönüş yapmak zorunda kaldı. Mahsur kalan arkadaşların Kızılada'dan cep telefonu ile arayarak yardım istemeleri üzerine Jandarma Asayiş Botu ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için Beyşehir'den adaya doğru hareket etti. Adaya gelerek mahsur kalan 3 kişiyi Jandarma Botu'na alan ekipler, Erol Boya'yı araçlarının bulunduğu kıyı kesime bırakırken, diğer 2 kişiyi Beyşehir merkezdeki Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın bulunduğu sahile getirdi.

Jandarma ekipleri, kurtardıkları şahıslara burada çay ve yemek ikramında bulundu. Süleyman Aydoğan, kıyıya geldiğinde gazetecilerde yaptığı açıklamada, Konya'dan piknik yapmak amacıyla Beyşehir'e geldiklerini anlattı. Sabah saatlerinde çadır kurdukları kıyı kesimden botla adaya hareket ettiklerini belirten Aydoğan, “Sabah hafif esinti vardı ama dönüş yolunda fırtına arttı, gölde mahsur kaldık. Batma tehlikesi geçirdik. Adaya geriye döndük. Ondan sonra Jandarmamız sağolsun imdadımıza yetişti, bizi kurtardı. Arkadaşlar, ben rahatsız olduğum için gönlümü hoş yapmak ve hava almak amacıyla Beyşehir'e getirdi ama burnumuzdan geldi” diye konuştu.

Mehmet Sağlam ise, havanın önce çok güzel olduğunu ancak öğle saatlerinde değiştiğini belirterek, “Adadan hareket ettiğimizde dalga çıktı. Bizi Allah razı olsun kurtardı ve karaya çıkardı” diye konuştu.

Öte yandan, mahsur kaldıkları adadan kurtarılan 3 kişiye Jandarma yasak olduğu halde şişme botla avlanmak amacıyla göle açıldığı için kişi başı bin 918 lira idari para cezası kesti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!