EGM'den POMEM adaylarına şok iptal

21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan 13. Dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında, 14. Dönem adayları olarak belirlenen 3000 yedek adayın hakları aradan geçen 7 ayın sonunda iptal edilerek, adaylıkları sonlandırıldı.

EGM'den POMEM adaylarına şok iptal
EGM'den POMEM adaylarına şok iptal
GİRİŞ 30.04.2014 10:57 GÜNCELLEME 30.04.2014 14:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Lisans mezunu öğrencilerin girdiği POMEM için 21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında 13. Döneme alınmak üzere mülakat gerçekleşti. Mülakat sonrası 3170 aday alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 3170 aday da 14. Dönem POMEM'e alınmak üzere yedek aday belirledi. Mülakattan hemen sonra yazılı açıklama yapan EGM, "(320.) erkek yedek ile (3170.) erkek aday dahil ve (9.) bayan yedek ile (130.) bayan yedek aday dahil yedek adayların planlamaları okulların kapasiteleri göz önünde bulundurularak belirlenen kontenjan miktarı doğrultusunda 14. Dönem polis meslek eğitimi için yapılacaktır" açıklanmasında bulunmuştu.

7 AY SONRA HAKLAR SONLANDIRILDI

3170 adayın Eylül ayını beklemesini söyleyen EGM 29 Nisan 2014 Salı günü bir açıklama yaparak adaylıkların sonlandırıldığını ifade etti. EGM açıklamasında, "31/10/2013 tarihli Genel Müdürlük Makam Onayına istinaden, 13. dönem kontenjanına ek olarak 14. dönem polis meslek eğitimleri için yapılan yedek planlaması geri çekilmiş olup, 13. dönem yedeklerinin adaylık statüleri ilgili mevzuat gereği sonlandırılmıştır. 13. dönem yedeklerinin 14. dönemle ilgili planlaması yapılmayacaktır" dedi.

MAĞDUR YEDEK ADAYLAR YARDIM BEKLİYOR

Aylardır bekleyen, askerden terhis olan veya askerliği tecil olan yedek aday öğrenciler büyük şok yaşayarak mağdur oldu. Haklarını dava açarak aramaya başlayacaklarını belirten yedek adaylar öncelikli olarak başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı'ndan yardım bekliyor.

Mağdur olan adaylar BİMER'e gönderdikleri rica mailleriyle Başbakan Erdoğan'dan yardım bekliyor:

"Sayın BAŞBAKANIM, Bizler size inanıp güvenen 14.Dönem yedek planlaması Eylül içerisinde yapılacak olan POLİS adaylarıydık. 13. Dönem POMEM sınavlarında Eğitim Daire Başkanlığınca 14. Dönem için planlamamız yapıldı, kimi arkadaşımızın askerlik işlemleri tecil edildi, askerdeki arkadaşlarımız terhis edildi. Birçoğumuz işsiz ve maalesef bir işe de giremedi, 6 ay boyunca bir açıklama yapılmayıp kpss sınavına 2 ay kala şimdi EGM tarafından 29.04.2014 tarihli açıklamada bir gerekçe gösterilmeden iptal edildiğine dair açıklama yapıldı. Sayın İçişleri Bakanımız ''kimseyi mağdur etmeyiz'' demişti ama burada en çok mağdur olan bizler olduk. Sayın Başbakanım sizin hassasiyetinize ve adaletinize güvenerek bu konuya önem vermenizi ve bizleri bu mağduriyetten kurtarmanızı Saygılarımla rica ediyorum."

YORUMLAR 8
  • harun yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    bu düzenlemeyi yapanların elleri dert görmesin. çok iyi oldu bende girdim mülakata ozaman paralelci vs yoktu ve cemaatçi arkadaşlar önümüze geçti inanıyorum ki bu yedeklerin yarısından fazlasıda cemaatçidir.
    Cevapla
  • ANIL ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BU YANLIŞLIĞI DÜZELTECEKTİR!!PARALELDEN EN BUYUK DARBEYİ YEMİŞ 3200 GENÇ!!!. 3200 gençin 7 ay sonunda yaşadığını hayal kırıklığını yaptığı bütün planların makam onayıyla sonlandırılması eminimki bu durumdan buyuklerimizin haberi yok,paralelci yaftalamasını yapıştıranlar o mulakat surecınde yasadıklarımız burda olmasa bıle dıger dunyada yakanıza yapısacak sabah trasımı olup takım elbısemı gıyıp mulakatlara gıden kendıne guvenen mulakattakı kısılerın kımsenın boyunduruguna gırmeden tum soylentılere ragmen onlara guvenen masumca mulakata gıden arkadasların butun hakları mutlaka karsılarına cıkacaktır,yalvarıyorum bu yanlıslıgı duzeltın başkalarının yaptıgı yanlışlıkları bız masum gençlerden cıkartmayın yalvarıyorum duyun sesısımızı artık yalvarıyorum!!!!
    Cevapla
  • Volkan 9 yıl önce Şikayet Et
    pomem. böyle bir alım yapılması zaten haksızlıktı ve mevzuata aykırı bir durumdu.yedek olan arkadaşlar için üzülüyorum Allah yardımcıları olsun fakat olabilecek en adil çözüm budur çünkü yedek olarak belirlenen adaylar 3bin iken sınav için bekleyen adaylar 30bin civarındadır.
    Cevapla
  • can gül 9 yıl önce Şikayet Et
    bana paralel diyenlere hakkımı helal etmiyorum . ben aylardır bu işin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını ve beklerken bir anda olumsuz sonuçlanıyor o kadar umut beklenti hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor ben bunu haketmedim.. Sen ne biliyorsun da yedeklerin %80 i paralel diyorsun kimsin sen MASTAR HAZAR senin gibilerine hakkımı helal etmiyorum. insanı bu kadar umutlandır sonra gel iptal et olacak iş mi bu
    Cevapla
  • harun yeşildağ 9 yıl önce Şikayet Et
    3000 GENÇ VE AİLELERİYLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 9000 KİŞİ MAĞDUR OLDU. Bütün hayatımızı egm'nin yaptığı resmi duyuruya göre planladık. burası türkiye her an her şey olabilir diyenlere "devletin sözü senettir, devletin yaptığı açıklamaya göre plan yapmayacağız da neye göre yapacağız" diyerek hem inancımızı ortaya koyduk hem de SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ağabeyimize olan güvencimizi ortaya koyduk. dün yapılan iptal duyurusunu görünce umutlarım yıkıldı, bütün dünyam karardı. aileme nasıl söyleyeceğimi bilemedim. Kız arkadaşımla söz nişan ve evlilik hayallerim suya düştü. bu kötü haberi duyan babamın tansiyonu 19'a çıktı. ve bencileyin buna benzer ve daha kötüsünü yaşayan nice POMEM mağduru.. bu çökmüş psikolojiyle kpss'ye nasıl çalışacağız? çalışsak bile 66 günde rakiplerimizle nasıl rekabeti yakalayacağız? bu yapılanın vebali çok büyüktür. biz yedekleri paralelci ilan edenlerin öbür dünyada iki elim yakasında olacaktır. SAYIN BAŞBAKANIM BU YAPILAN HAKSIZLIKTIR. BİZLER DE SİZİN VATANDAŞINIZ OLARAK SİZDEN BU HAKSIZLIĞIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt