Mutlu: Uzun namlulu silah riski var

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ellerinde bir takım istihbari bilgilerin olduğunu belirtti ve uyardı:

Mutlu: Uzun namlulu silah riski var
Mutlu: Uzun namlulu silah riski var
GİRİŞ 30.04.2014 12:15 GÜNCELLEME 30.04.2014 12:15

Mutlu, "Emniyetin yaptığı operasyonda 2 tane kalaşnikof tüfeği ele geçirdiler. Uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var bu şehirde." dedi.

Mutlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü uğurlamak için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne geldi.

Çıkışta basın mensuplarının 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili sorusu üzerine Vali Mutlu, "Özellikle biz bu mitingin, daha doğrusu emek ve dayanışma gününü şenlik havasında kutlanabilmesi amacıyla her türlü desteği verdik. İlk kez bir emek ve dayanışma gününde işçi ve emekçi kardeşlerimizin bu bayramı huzur ortamı içinde kutlayabilmesi için kamu imkanlarını seferber ederek 300 İETT aracını da bu amaçla gerek Anadolu gerekse Avrupa yakasında istenilen her noktadan geliş ve gidiş ücretsiz sağlamak üzere tahsis ettik. Yeni kapıya ulaşımla ilgili herhangi bir sorun olmayacak. Marmaray çalışacak, hiçbir kısıtlamamız yok. Kadıköy, Kartal metro hattı çalışacak. Beylükdüzü - Topkapı metrobüs hattı çalışacak. Ana arterlerin trafik ulaşımıyla ilgili çok ciddi rahatlıklar sağladık." diye konuştu.

Çeşitli istihbari bilgiler olduğunu aktaran Mutlu, "Emniyet müdürlüğümüz bir operasyon yaptı halan elimizde bir takım istihbarı bilgiler var. Bunları kamuoyuyla şuanda paylaşmam mümkün değil, istihbarı bilgiler var. Yaptıkları operasyonda 2 tane kalaşnikof tüfeği ele geçirildi. Uzun namluluk silahların oluşturduğu bir risk var bu şehirde. Biz her halükarda vatandaşlarımızın mitinge katılanların da can ve mal güvenliğini korumakla mükellefiz. Biz hakları korumakla birlikte can ve mal güvenliğini korumak zorundayız. Dolayısıyla bu mitinge katılacak olanların can ve mal güvenliğini korumak gibi bir zorunluluğumuz var. Bu işi en iyi yapacağımız yerin Yenikapı olduğunu değerlendirdik." ifadesini kullandı.

"EMEKÇİLERLE AYNI SAFTAYIZ"

Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs'ın kutlanmasına halel getirmeyeceğini dile getiren Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"1 Mayıs hepimizin bayramıdır, hepimiz emekçiyiz, emekçi aileden gelen çocuklarız, emek karşısından boynumuz kıldan incedir. Emeğin kutsallığını her zaman kabul ediyoruz. Neticede emeğimizle geçinen insanlarız. O bakımdan emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil, aynı saftayız. Emek ve dayanışma bayramı hepimizin bayramıdır. Böylesine bir bayramı bayram neşesi içerisinde birlik beraberlik içinde kutlamamız gerekir. Biz idare olarak bu ortaklaşmayı sağlayabilmek için ilk kez İstanbul tarihinde İETT otobüsleriyle 300 otobüsle taşımayı ücretsiz yapmayı taahhüt ettik. Daha ne yapabilirdik bilemiyorum. Tedbirlerimizi aldık. Bütün dileğim son dakikaya kadar yapmış olduğumuz öneriler doğrultusunda ilgili müracaatçıların değerlendirmeyi bir kez daha yapıp uzlaşı bir tavır göstermesidir."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat