Emniyetten polis adaylarına kötü haber!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polislik hayali kuran 3 bin 300 öğrenciyi ilgilendiren bir karara imza attı. Geçen yıl Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavlarını yedekten kazanan ve sırasını bekleyen adaylara bu haklarını kaybettikleri ilan edildi.

Emniyetten polis adaylarına kötü haber!
Emniyetten polis adaylarına kötü haber!
GİRİŞ 05.05.2014 09:25 GÜNCELLEME 05.05.2014 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

EGM tarafından her yıl yapılan POMEM sınavlarına 2013 yılında 30 bin civarında öğrenci başvuru yapmıştı. İlk etapta yapılan sınavları başarı ile geçen 3 bin 300 öğrenci asil listeden POMEM'e yerleştirilmiş ardından 3 bin 300 öğrencinin ise yedek listeye alındığı açıklanmıştı. Yedek listeye giren öğrencilerin 2014 yılında tekrar sınava tabi tutulmadan okula başlayacakları müjdelenmişti. Ancak polis olma hayali kuran 3 bin 300 öğrencinin hayali EGM tarafından yapılan açıklama ile son buldu.

'STATÜ' SONLANDIRILDI

EGM'den yapılan açıklamada; "13. dönem kontenjanına ek olarak 14. dönem polis meslek eğitimleri için yapılan yedek planlaması geri çekilmiş olup, 13. dönem yedeklerinin adaylık statüleri ilgili mevzuat gereği sonlandırılmıştır. 13. dönem yedeklerinin 14. dönem ile ilgili planlaması yapılmayacaktır" denildi.

İSİMLERİ BİLDİRİLDİ

Polis olmak için bekleyen ancak Emniyet'in uygulaması ile bu şanslarını kaybeden 3 bin 300 öğrenci için askerlik sorunu da baş gösterdi. Polis olacakları için askere gitmeyecek olan öğrenciler, bu haklarını da kaybetti. Yedek adayların listeleri EGM'e tarafından yayınlanmasının ardından askerde olan adaylar terhis edilmiş, gitmeyenlerin ise tecil işlemleri yapılmıştı. Adaylıkları iptal olan öğrencilerin askeri durumları ile ilgili olarak ise şu açıklama yapıldı; "Askerlik işlemlerinin başlatılması amacıyla öğrenci adaylık hakları sonlandırılan erkek yedek adayların isim listesi Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilmiştir."

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yedek adaylıkları son bulan öğrenciler seslerini İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a duyurmak için sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin topladıkları imzaları önümüzdeki haftalarda Ankara'ya götürerek İçişleri Bakanı'na sunacakları belirtildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • ANIL ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bunları inşallah ayıklayacak!. Kayseriden söylediğin gibi inşallah bu dönem bütün canı yanmış kardeşlerimiz adına bunlar ayıklanacak bu örgütten en büyük darbeyi ben ve benim gibi sabah takım elbisemizi giyip sakal trasını olup masumane hakkıyla elde eden kişilerinde hakkı korunacak burada suclu ögrenci arkadaşlarmıdır yoksa güvenilip kurula oturtulan bu örgute boyun egenlermidir.7 ay boyunca bekledik askerdeki arkadaslar terhis edildi şimdi tekrar askere dönücekler bunun yanında dügün tarıhını belırlemıs kısıler var yanı okadar buyuk magdurıyetler var ki 3 defa ust uste teblıgat yapıldı planlamanın yapıldıgına dair bilmiyorum yani ifade edemiyorum...
    Cevapla
  • kayseriden38 9 yıl önce Şikayet Et
    anıl öz arkadaşım,. benim demek istediğimi sende çok iyi anladın, binlerce insan hiç hakketmediği halde polis oldu.. Serhat dershanelerinden binlerce kişinin isim listesi gitti.. ben bundan bahsediyorum emin ol bu paralel çetenin yaptıkları ortaya çıkmasaydı bu yedek listenin en az yarısından fazlası o listeden seçilecekti.. inan senin gibi (temiz arkadaş) bir kaç tane çıkar.. bunlara dur denilmeli.. sana gelincede eğerki kısmetinde varsa zaten bir şekilde seni bulur merak etme..
    Cevapla
  • ANIL ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    7 ay sonunda 3200 genç ve ailesini zor anlarında yanımızda olduğunuz için teşşekkürler!!. öncelikle kayseriden kardeşim o magdur gençlerden biri olarak madem ki hepimizi paralelci diye yaftalıyosun bende kendimi ifşa ediyorum,ben başbakanımıza tek bir oy için 30 saat yol gittim benim ve benim gibi 7 ay boyunca sadakatla bekleyen nekadar temiz arkadaş varsa bizim hakkımızda verilecek olumlu veya olumsuz tüm kararlarda inadına başbakanımızın hükümetimizin yanında olacagız saygılarımla.
    Cevapla
  • kayseriden38 9 yıl önce Şikayet Et
    yok öyle artık.... 1 telefonla polis olmak... paralelciler herşeyinizi kaybettiniz... daha beter olun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?