Muğla'da hırsızlara karşı silahlı nöbet

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kemikler Mahallesi'nde, son günlerde artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlar, silahlı ve sopalı nöbete başladı.

Muğla'da hırsızlara karşı silahlı nöbet
Muğla'da hırsızlara karşı silahlı nöbet
GİRİŞ 05.05.2014 11:31 GÜNCELLEME 05.05.2014 11:31

Milas Jandarma Komutanlığı bölgesinde bulunan Milas - Bodrum karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan 150 haneli, yaklaşık 700 nüfuslu Kemikler Mahallesi'nde, son dönemde artan hırsızlık olayları vatandaşları isyan ettirdi.

Muğla'nın Büyükşehir olması ile mahalle statüsü kazanan ancak halen Jandarma bölgesinde olan Kemikler Mahallesinde yaşayanlar düzenledikleri güvenlik toplantıları sonrası ellerine aldıkları sopa ve silahlarla nöbet tutmaya, devriye gezmeye başladı.

Düzenlediği toplantılarda mahalle sakinlerini uyaran Muhtar Kazım Bayındır şunları söyledi:

"Daha önceden de hırsızlık olayı yaşanmıştı. Fakat son zamanlarda hırsızlıkta büyük artış var. Hırsızlar ziynet eşyaları, koyun ile zeytinyağları ve telefon kablolarımızı bile çaldı. Bizler kırsal kesimde yaşayan insanlarız. Hepimizin geliri belli. Tarlada, bağda, bahçede, hayvanların peşinde giderek zor şartlarda kazanarak, geçiniyoruz. Yaşanan bu hırsızlık olayları hepimizi tedirgin etmeye başladı."

Bayındır, bazı hırsızlıkların vatandaşlar evdeyken gerçekleştiğine dikkat çekti.

Mahalle sakini Mustafa Özkan ise, "Jandarma bu olaylardan haberdar, neden güvenlik alınmıyor? Beni hırsızlık gününden sonra hiçbir jandarma aramadı ve bilgi vermedi. Bu kadar vurdum duymazlık olmaz. Hırsızlar kameraya el sallıyor ve gidiyor" diye konuştu. 

Diğer bir vatandaş ise 100'ün üzerinde köy ve mahalle olduğunu her yere jandarma dikilemeyeceğini ama hırsızlık yaşanan yerde duyarlı olunması gerektiğini söyledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz